Alla inlägg av Carina Olofsson

Torsdag den 31 augusti

Nu har vi gått i skolan nästan tre veckor. Vi har varit och besökt Klinten . Tittat på Karin Fryxells dockor och kapell. På No arbetar vi med jordens utveckling. Vi fick skriva om första fiskarna och fiskarna som vandrar upp på land. Då lärde vi oss att de fiskar som utvecklade ben,tår lungor och fötter, de kallades amfibier.Den här veckan har har vi fått en träslöjdslärare till skolan som heter Krister. Så nu har halva klassen syslöjd / träslöjd. I syslöjden fingervirkar vi. I träslöjden fick vi göra en smörkniv / retsticka eller namnskylt. På matten jobbar vi med geometri. Imorgon har hela skolan skoljogg. Alla ska springa en runda och räkna hur många varv var och en hinner på ca 20 min. Vi har fått en ny rektor på skolan som heter Jan.

Fredag den 2 juni

Idag har haft tyst läsning. Oliver läser Lena och Fina och Ella läser Fröken spöke på  sommarlov.

Vi har haft arbete då gjorde vi klart allt vi hade kvar att göra tex skriva häfte, n-g häfte och Didriks korsord. Britt-Marie har varit här på besök och bjöd oss på glass. Det var jättekul att se henne igen.

Klassen har tittat på en film som Mosippan och Backsippan har gjort. Den filmen handlar om Filipstads historia. Dom som har bloggat är Ella och Oliver. (==)

 

 

 

Tisdag den 30 maj

Idag har vi haft musik. På musiken tittade vi på en film. Den heter pup star den handlar om hundar som vill bli artister. Sen så hade vi engelska. Då sjöng vi en sång den heter find the pet. Då skulle vi titta i vår engelskbok och hitta barnens djur. Dom som har bloggat är  David och Mehrdad.

Tisdag den 23 maj

På morgonen hade vi musik. På musiken fick vi lyssna på 6 st låtar och så fick vi måla och skriva hur vi tyckte att låten kändes. Och sedan körde vi hänga gubbe då tog Anna tex  ett ord med 9 bokstäver det var balalajka. När vi kom tillbaka hade vi engelska då lärde vi oss nya ord tex pretty= söt och tail=svans.  Efter rasten hade vi svenska då läste några upp sina rymdvarelse berättelser. Och sedan jobbade  vi i våra NG-häften. Dom som har bloggat är Alice och Mahsa.

Fredag de 19 maj

På morgonen hade vi tyst läsning. Yasmin läser Kalle Skavank. Hon har just börjat läsa den. Bella läser Cirkus Deckarna och tivolimysteriet. Bella har snart läst ut boken.  Merhrdad läser Ödeborgens hemlighet. Den handlar om spöken och monster. Vi har haft IUP då jobbade vi i vårat mattehäfte eller gånger häfte.  Sen läste Carina surtanten Birgitta och herr Lennart von Spetsnäsa. Den handlar om att Felissia skulle gå in i köket där det låg en plast spindel. Då ringde det i telefonen och Birgitta svara det är herr Lennart von spetsnäsa han sa att alla barn skulle få en simmhal, ridhus, fotbollsplan, skejtramp , tennishal och ishockeyhal. Idag har vi haft matte. Då jobbade vi i våra matte-böcker. Bella är på sidan nånting. Där ska man måla hälften. Dom som bloggat är Bella Yasmin Mehrdad .

Fredag den 12 maj

Idag har vi varit på en teater som handla om Wasaskeppet. ” Flickan som seglade” Det började med att en tant berättade om vad några personer som var med i sagan hette. En hette Sara och var 10 år och en hette Lars och han hade rött hår och en hette mor dom skulle åka med på Wasaskeppet och då sjönk det. Sedan gick vi upp för trapporna och tittade på Ferlinutställningen.

Efter det hade vi matte. Gry jobbade med färger och matte tal. Gustav rättade. Dom som har bloggat är Gustav och Gry. IMG_0364

Tisdag den 9 maj

På morgonen hade vi musik. Då fick vi gissa på olika instrument tex cello. Sen hade vi GREJ OF THE DAY. Ledtråden var sjönk på första resan = Wasa-skeppet. Det sjönk på grund av att det var för tungt och instabilt. På matten jobbade vi i matteboken. Alice kom till sidan 78 och Oliver kom till sidan 59. Dom som har bloggat är Alice och Oliver.

Fredag de

Idag har vi haft tyst läsning. Gry läser guldmysteriet. Den handlar om att det kommer 250 kg till staden och sen är det borta. Didrik läser sjukhusmysteriet.   Sen skulle vi plocka skräp då skulle man vara minst fyra eller tre i en grupp. Det blev mycket skräp efter vi hade plockat skräpet så fick vi diplom. Efter det hade vi arbete. Då gjorde vi diagram vi fick gå runt till varandra och fråga tex har du en hund eller gillar du att simma mest. Dom som har bloggat är Gry och Didrik.

tisdag den 2 maj

Idag har vi haft musik . På musiken träffa vi Andrew blue .Han börja med musik när han var 11 år  och har gjort musik i 10 år. På musiken så fick vi höra på 3 av hans låtar. Vi har haft engelska då lärde vi oss nya ord t ex  witch = häxa . Sen hade vi svenska . På svenskan pratade vi om Filipstad . Vi pratade om t ex Nils Ferlin han var en dikt skrivare .Vi har jobbat i matte boken . Fadel är på sidan  36, Sigrid är på sidan 45  och Yamen är på sidan  17. Sigrid  jobbade med att man ska hjälpa Klara att komma till tefatet genom att gå e x tre steg neråt eller åt sidan. Dom som har bloggat är Sigrid ,Fadel och Yamen.