Fredag 29 augusti 2014

Idag hann vi inte blogga tillsammans, för vi avslutade dagen ute. På morgonen efter samlingen hade vi ett mattejobb på papper. Man skulle leta upp och känna igen siffror och måla dem i rätt färg.  Samtidigt så fick två stycken baka muffins med lingonsylt. Lingonsylten var den som Mosippans förskoleklass hade gjort av bären vi plockade i skogen i måndags. Det blev lite sylt över, så de som ville fick provsmaka den till biffen i maten. Vi tittade på del två på Bokstavslandet hos Mosipporna. Efter maten så gick vi en promenad och stannade till på stora fotbollsplanen nedanför skolan och fikade med muffinsen som vi bakat.

CIMG8512CIMG8517

Torsdag 28 augusti 2014

Vi har hängt upp och ner och landat på fötter. Vi hoppade hopprep. Det var i gympasalen. Vi har också klättrat upp på en plint, det är en hög sak. Vi har hoppat ner på en madrass och vi ålade i en tunnel. Vi rullade.  Man fick vila. Efter gympan så duschade vi. Vi gick balansgång och vi hängde och så har vi varit ute och lekt. Men det är en hemlighet vad vi lekte. Leken hette varning. Några har gungat kinagunga. Flera stycken har klättrat i klätterställningen och jag kunde sitta där. Det var längst upp. På svenskaarbetet på morgonen spelade vi ett rimmemory. Man fick spela i två grupper. På matten fick man kasta tärning och så fick man säga vem som var tvåa och sånt där.

Vi har gjort lingon- och blåbärstavlor.

CIMG8479CIMG8484CIMG8482

Vi har haft gympa med ombyte och dusch för första gången. Då hade vi en bana med olika stationer.
Vi har haft gympa med ombyte och dusch för första gången. Då hade vi en bana med olika stationer.

Dagens härliga ordförklaring vid sagoläsningen blir ”kondition”. Det är ”när man är stark och inte svettas”.

 

Måndag 25 augusti och tisdag 26 augusti 2014

Eftersom det har krånglat lite med diverse kablar till TV från datorn, så har vi inte kunnat blogga tillsammans dessa dagar, så vi  ”efterberättar”  lite vad som hände under måndagen och tisdagen. I måndags fick alla ett mattehäfte som vi kommer att jobba i under året. Första uppgiften var att rita sig själv, gissa hur lång man var och sedan bli mätt och se hur det stämde med gissningen. På eftermiddagen var vi till skogen och plockade blåbär och lingon. På tisdagen fick vi skriva och rita om vad vi gjorde i skogen. Det kommer vi också att göra varje vecka, och de papprena kommer tillsammans att bli vår naturbok.

CIMG8420CIMG8422CIMG8440CIMG8441CIMG8439CIMG8438

 

 

Onsdag 27 augusti 2014

Efter samlingen jobbade halva gruppen med svenska. Vi spelade ett rimmemory. Man fick rimma. Buss och puss rimmar. Polis-spis, mus-hus, skatt-natt, elefant-tant, napp-lapp, spotta-råtta, bil-krokodil. De som jobbade med matte hade en legobit, en dinosurie och en bil. De fick vi ställa vart fröken sa.  Det kunde vara på sidan, på andra sidan, bakom, framför, på och under. Vi hade avslappning på lekgympan. Vi sprang också omkring två och två och vi hade dansstopp. Först fick man dansa, sen stannade musiken och då fick man stå på handflatan och fotsulan. Vi sjöng också. Då lärde vi oss en ny sång.

CIMG8463

En darttavla har klistrats fast i marken idag, under överinseende av en stor publik från förskolklassen. Och de konstaterade att han räknade ju faktiskt fel. Siffrorna kom ju inte alls i den ordning de skulle....
En darttavla har klistrats fast i marken idag, under överinseende av en stor publik från förskolklassen. Och de konstaterade att han räknade ju faktiskt fel. Siffrorna kom ju inte alls i den ordning de skulle….

Vi läste också en saga på förmiddagen och kom till ordet tjur som behövde förklaras och fick denna härliga beskrivning: ”En tjur är en svart ko med horn”.