Tisdag 30 september 2014

CIMG8912

Jag har gungat. Vi har lekt i buskarna. Där lekte vi råtta och jag var bebisråtta. Vi tog av oss jackorna och låg på dem när vi låtsades att vi sov. Vi har lekt ”Kom alla mina små kycklingar”. Det gjorde vi på stora fotbollsplanen. En skulle vara varg. En skulle vara kycklingmamma och resten var kycklingar. Och vargen skulle ta kycklingarna. Det är Häslovecka denna vecka, så på morgonen pratade vi om frukost och dagens fråga var: Vad har du ätit till frukost idag? Vi har haft sångstund, där vi fortsatte med fiskdammen och fiskade upp sånger som satt fast på de olika fiskarna. Vi kom också in på att ord kan betyda olika saker, fast det är samma ord. Hälsa kan vara att man hälsar på varandra, eller hur man mår. En ask kan vara något man lägger ringar i, tändsticksask, någon sorts löv eller något man har saker i. Eller så kan det vara ett träd. Att ”gå en sväng” kan betyda att man ska gå rakt fast en lite bit, men också att man svänger.

CIMG8900CIMG8902CIMG8904

CIMG8906 (2)CIMG8907CIMG8910

Måndag 29 september 2014

Efter samlingen i morse när vi arbetade i grupper så fick ena gruppen arbeta med ljudkort med bondgårdens djur. Hur det låter och vad deras läten kallas. I den andra gruppen arbetade vi med talraden och antal upp till tio. Efter maten var det skoljoggen. Man fick gå eller springa en bana och när man kom i mål fick man vatten och en Wasamacka. Sen fick man ett diplom också.

Uppvärmning till skoljoggen.
Uppvärmning till skoljoggen.

CIMG8890CIMG8893CIMG8894

Fredag 26 september 2014

Idag på morgonsamlingen så fick man tänka efter på vilka sätt det märks att hösten har kommit. Barnen kom på en massa olika saker. Alla har fått göra en grej på datorn. Det var matte och talraden upp till tio.  Man skulle fylla i det tal som kom efter det som redan stod. Vi har tittat på ett avsnitt till av Bokstavslandet tillsammans med Mosippan. Det handlade om bokstäverna F och I idag.  Efter lunchen gick vi och tränade på banan till skoljoggen som är på måndag.

CIMG8872CIMG8873

Torsdag 25 september 2014

CIMG8851CIMG8850 CIMG8849

Idag och igår har vi gjort en rittest, en instruktionsförståleseövning. Man fick gå iväg i grupper och rita det fröken sa. Vi har spelat spel och lekt både ute och inne. På gympan fick man kasta boll i en basketkorg, skjuta mål med innebandyklubba och boll, åla, åka rutchkana.

CIMG8845

Vi har gjort berättelser till bilder. Vi pratade om att berättelser ska ha en början, en mitten och ett slut. Man fick titta på bilderna och säga i vilken ordning man ville ha dem, och sen berätta en historia.

Det var en gång en människa som tänkte börja på fotbollsträning och så tog han med sig kläder. Och sen så skulle de börja och så tog någon annan bollen och så tänkte han göra mål, men så tog en annan bollen och sköt mål. De vann med 1-0.

Det var en gång en flicka som spelade fotboll, men sen kom ett annat lag och vann nästan hela tiden. Sen vann det första laget som hade spelat längst. Sen bröt en benet, så hon kunde inte vara med mer. Så hon fick sitta på bänken och titta på.

Det var en gång en flicka som skulle spela och hon vann hela tiden över två andra lag. Då fick hon inte vara med för de andra lagen. Men då kom ett annat snällt lag och frågade om hon ville vara med igen. Och hon hade redan fyllt år.

Det var en gång några som spelade fotboll och då kom en annan tjej som ville vara med. Och så såg det andra laget det och frågade om hon ville vara med och då sa hon ja. Och de lärde henne allt hon behövde veta om fotboll.

Det var en gång en flicka som satte sig på bänken. Hon ville också vara med och så sköt hon mål och så slängde målvakten sig, men fick ändå inte tag i bollen. Och så kom två andra och ville spela fotboll och så fintade en den andra och så gjorde hon mål.

Onsdagen 24 september 2014

Några har spelat fotboll. Det var barnen i femman som vi spelade med. Jag hängde i knäveck. Jag hängde längst upp. Det var vid klätterställningen. Jag gjorde en bakåtvolt. Vi har lekt i dockis. Vi lekte mamma, pappa, barn. Vi har lekt fiskdamm. Det var i skogen. Man hade hopprep och så var det två människor nedanför en sten och knöt fast en massa saker. Vi har varit i gympasalen och där var en katt i mitten. Några var möss. Det var smygande råttor, springande och hoppande. Jag har spelat maskracet. Jag har lekt i skogen. Vi har åkt linbana. Några har gungat kompisgungan och några var katter och försökte riva oss och ta oss.

CIMG8806CIMG8805CIMG8808CIMG8810CIMG8821CIMG8804

Tisdag 23 spetember 2014

Vi lekte superhjältar på rasten. Det låg fiskar på ett blått papper. Man fick fiska upp dem. Så fick man sjunga en sång. Det fanns en val, en skölpadda, en haj, ensjöhäst och en blåval och en flodhäst. Några har åkt linbana. Många har hoppat hopprep. Det var ett långt hopprep. Jag sprang i skogen och gick upp, det var jättelätt. Jag har varit i klätterställningen. Vi tog kort på varandra för att vi ska skypa med våra vänner. Vi har hittat jättemånga orange stenar. Det är tegelstenar.

CIMG8797CIMG8796

Måndag 22 september 2014

Några har spelat fotboll. Jag har lekt i skogen. Vi krigade. Flera stycken har lekt katt och hund. Vi har lekt kurragömma. Vi har hoppat från stenar. Ett par stycken har gjort en flagga och vi är superhjältar.

Vi delar ut lappar idag om huvudlöss. Det finns barn som har löss på skolan, så kolla noga om ni har drabbats, så att vi får bort lössen.

Vi arbetar i mattehäftet. Det handlade om "störst".
Vi arbetar i mattehäftet. Det handlade om ”störst”.

CIMG8781

Fredag 19 september 2014

CIMG8774

Idag efter samlingen gjorde vi namntavlor med hjälp av bokstäver  man fick klippa ut ur tidningar. Sen fick man klippa ut fina bilder och klistra på tavlan också. Det blev mat, godis, fina saker, smycken, bilar och allt möjligt. Vi har sett ett till avsnitt av bokstavslandet. Idag fick vi vara inne på Backsippan och titta, för någon annan klass hade lånat Mosippans TV. Det handlade om bokstäverna N och U idag. Vi avslutade dagen med att träna en gång till på banan till skoljoggen, för att alla ska känna sig säkra på vart banan är.

CIMG8775