Fredag 24 oktober 2014

CIMG9174

Idag har vi haft en hel Halloweendag. På morgonen så fick alla göra en fladdermus i papper. Man fick dekorera den med paljetter och glitter. Isabell och Didrik fick baka ”Blodmuffins”. Tillsammans med Mosippan åt vi muffinsen när vi såg på en kort film som handlade om varför vi firar Halloween. Sen såg vi ett avsnitt till av Bokstavslandet. Efter lunch fick man välja om man ville sitta i soffan och mysa och se en Scooby Doo-film. Eller fortsätta att måla och pyssla med Halloweensaker.

Nästa vecka är det Höstlov. Då är alla lediga eller på fritids.

CIMG9165CIMG9173CIMG9161

 

Torsdag 23 oktober 2014

CIMG9140CIMG9138CIMG9141

CIMG9131CIMG9155CIMG9146

Vi gjorde spindlar. De var av papper. Man fick klippa ut dem. Sen får man måla och sätta fast benen. Vi lekte stolleken. Den kallas också för blinkleken. Den som inte hade någon som satt på stolen fick blinka och den som blev blinkad skulle sätta sig på stolen. Den som stod bakom skulle hålla i den som skulle sätta sig på stolen, på hans eller hennes axlar. Det var den där hinderbanan på gympan. Man skulle försöka att inte nudda marken. Om man nuddade marken fick man göra fem armhävningar. Sen fick man ha en ärtpåse på huvudet. Om man tappade den fick man göra fem kaninhopp. Vi har fortsatt att göra vargar. Ute på rasten har några gjort en koja.

Dagens gåta: Vad är det här?

CIMG9137

 

 

Onsdag 22 oktober 2014

Dgens gåta: Vad har vi beskrivit idag?
Dagens gåta: Vad har vi beskrivit idag?

Vi såg att inga föräldrar visste att det var en ko vi menade i gårdagens gåta. Svaret var att det var en ko. Idag kommer en ny gåta.

Vi har sett en ekorre, det var i skogen. Den var på marken, han sprang. Vi var i dockisrummet. Vi läste bok där. Den handlade om en liten gumma. Vi läste en bok som handlade om Ronny och Julia och spökhuset. Vi ar varit i simhallen. Vi åkte buss dit, den hade grå färg och så var den lite svart.

Vi påminner om gympa med ombyte och dusch i morgon.

CIMG9128

Många har börjar rita och skriva egna böcker.
Många har börjar rita och skriva egna böcker.

Tisdag 21 oktober 2014

Vi har spelat tennis och vi har kört en match med sparkcyklarna. Flera har sålt stenar. Det var slaggstenar. Men några var inte slaggstenar och vi hittade en sten som såg ut som ett hjärta. Vi spelade innebandy. Det stod 6-2. Vi spelade med ettorna. Några har gjort egna böcker med bilder. Det var en kärleksbok med en massa hjärtan på utsidan och en hjärtasol. Vi har gungat kinagunga och hoppat hopprep. Vi har lekt spårhund och när jag skällde hade jag fått spår på något och en var bebis och jag var hund och en var mamma. Och vi hittade ett par vita vantar.

Idag på samlingen fick alla säga något om en sak som stod på golvet. Kan ni gissa vad det var?
Idag på samlingen fick alla säga något om en sak som stod på golvet. Kan ni gissa vad det var?

Tisdag 21 oktober 2014

Här kommer bilder från skogen igår, som våra fotografer tog.

De är på en hög sten. Fotograf: Sigrid
De är på en hög sten.
Fotograf: Sigrid
Yasmin är en stoppskylt för att man inte får ta kort i skogen. Fotograf: Sigrid
Yasmin är en stoppskylt för att man inte får ta kort i skogen.
Fotograf: Sigrid
Vems ögon? Det var bara ett skämt, det var två lingon. Fotograf: Sigrid
Vems ögon? Det var bara ett skämt, det var två lingon.
Fotograf: Sigrid
Tifa är en kattunge som har skadat sig. Fotograf: Sigrid
Tifa är en kattunge som har skadat sig.
Fotograf: Sigrid
Det här är en naturruta. Det är ett nummer. Fotograf: Ella
Det här är en naturruta. Det är ett nummer.
Fotograf: Ella
Det här är lingon. De är röda och de är saftiga på sommaren. Fotograf: Ella
Det här är lingon. De är röda och de är saftiga på sommaren.
Fotograf: Ella
Det här är småsvamp och de är söta. Fotograf: Ella
Det här är småsvamp och de är söta.
Fotograf: Ella
Det här är Alice. Hon står och räknar till 20, men hon räknade lite mer, men 20 räcker. Fotograf: Ella
Det här är Alice. Hon står och räknar till 20, men hon räknade lite mer, men 20 räcker.
Fotograf: Ella
Det här är en snurrig bild och jag har råkat svängt med kameran. Fotograf: Ella
Det här är en snurrig bild och jag har råkat svängt med kameran.
Fotograf: Ella

 

 

Måndag 20 oktober 2014

Luskam
Luskam

Idag hann vi inte blogga tillsammans. Istället var skolsköterskan Astrid hos oss och pratade om löss. Hon hade med en luskam och visade och en tavla med en död lus på. Det finns löss på skolan och det är viktigt att vi alla hjälps åt och kollar, kammar och vid behov behandlar, för att vi ska få bort dem. Mer information och lapp hem kommer om någon dag från Astrid. Vi rimmade tillsammans på ordet lus också. Det blev fullt med ord.  Annars idag så har vi jobbat vidare med former. Det var rektangel, triangel, cirkel och kvadrat. Vi har gjort en sida i mattehäftet som handlade om minst. I skogen jobbade vi vidare i grupperna med naturrutor. Idag var det en svårare ruta, men alla grupper klarade det jättebra. Man var tvungen att samarbeta. Att samarbeta är att ”prata med varandra och hjälpas åt”, sa barnen.

Rimord på Lus.
Rimord på Lus.

Torsdag 16 oktober 2014

CIMG9077

Ute när vi gungade kompisgunga så sjöng vi sånger som var jätteroliga så vi höll på att skratta ihjäl oss. Hon låg ner och jag gjorde fart och det kittlades i magen. Jag hjälpte henne att göra fart. Vi har varit i en koja och det var lite hål i den, det var nere i skogen. Vi höll på att bygga den och samlade guld och det tog tid att bygga den. Sen lekte vi i aphuset och vi lekte mamma, pappa, barn och så var vi på en bondgård och så hade vi hästar. Hästarna rymde. Vi lekte mamma, pappa, barn. Flera stycken har hoppat hopprep, men vi lekte inte vad som helst för hopprep, det var något Halloweenigt. Vi har haft en brandövning. Det var en brandman som satte på klockor. Det lät jättehögt. Vi skulle gå ut och samlas vid flaggstången. Vi skulle stå på ett led. Många har gömt sig vid det höga gräset och låtsades att det var ett köttmonster och ett gräsmonster som försökte leta efter oss. Monstret hittade oss inte, bara mig en gång. Vi gick i skogen. Vi var i dockisrummet och har läst bok. Jag har lekt med hink och spade. Några har lekt krig uppe i skogen. En var en robot som hade krafter och kunde bli till allt. Vi har gått promenaden som vi hade gått när vi joggade. Några har lekt Tagen tar. Vi har spelat tennis. Det var två som spelade. Man fick kasta upp bollen och slå iväg den. Vi spelade med Fabio.

CIMG9082CIMG9084

Vi har börjar göra rävar av löven som vi har pressat.
Vi har börjar göra rävar av löven som vi har pressat.

 

 

Onsdag 15 oktober 2014

Idag på samlingen fick man, precis som igår, välja på två former. Det var kvadrat eller rektangel. Sen fick man tala om varför man hade valt det ena eller det andra, om man ville. Det blev så många kloka och roliga svar. Jag tog rektangel för att det ser ut som min matta, det ser ut som en låda som man kan lägga saker i, det ser ut som en raketdel och en massa annat. Efter lunch var det dags för första badet. Vi fick åka buss dit och tillbaka. Och i simhallen fick man öva på att doppa huvudet, ”koka kaffe” och göra bentag. Det var roligt, men alldeles för kort tid, tyckte de flesta.

I morgon kan vi inte ha någon gympa med ombyte och dusch, för de håller på och fixar med linjerna i gympahallen.

CIMG9071

Tisdag 14 oktober 2014

Jag har hittat på en egen sång. Flera stycken har lekt i buskarna. Där lekte vi att en var matte och en var husse och de andra var hundar. Vi gjorde solfjädrar. Efter samlingen i morse så sjöng vi. Det var om lilla hunden. Vi har lekt vid gungorna. Två skulle gunga och så skulle jag tappa mina gossedjur och då skulle en vara nere och ta upp dem på konstiga sätt och så bytte vi. Och så skulle den som var nere ge oss fart. Jag har lekt med geomagic och byggde en större pyramid än förut. Jag har lekt med lego och byggt en dator. Jag valde vilka bilder jag ville ha på bloggen. Några har spelat fotboll. Några har gungat i kinagungan. Vi lekte både Backsippor och Mosippor och så låtsades vi att två rövade oss. Två har lekt katt och en var matte eller husse och en var kattmamma och det var uppe på en kulle.

Vi påminner om att det är bad i morgon.

CIMG9050CIMG9056CIMG9055

Ny text till ”Ekorrn satt i granen”.

Igelkotten satt i granen skulle skala piggar, fick han höra barnen då fick han så bråttom. Hoppa han från tallegren, stötte han sin lilla tagg och den stora långa taggen. Sprang han hem till kusinen och den gröna taggen fick han taggmedicinen, och nu var det slut….

Tisdag 14 oktober 2014

Jag lipar. Fotograf: Oliver
Jag lipar.
Fotograf: Oliver
Marvan slog med en pinne. Fotograf: Oliver
Marvan slog med en pinne.
Fotograf: Oliver
Oliver håller i en kotte. Fotograf: Oliver
Oliver håller i en kotte.
Fotograf: Oliver

Här kommer bilder från skogen igår som våra fotografer tog.

Det här är en stark bild. Fotograf: Erik
Det här är en stark bild.
Fotograf: Erik
Den stora naturrutan. Fotograf: Erik
Den stora naturrutan.
Fotograf: Erik
Oliver är rolig. Fotograf: Oliver
Oliver är rolig.
Fotograf: Oliver
Oliver lipar åt en kamera. Fotograf: Oliver
Oliver lipar åt en kamera.
Fotograf: Oliver