Fredag 28 november 2014

Vi har börjat spökskriva egna sagor på datorn.
Vi har börjat spökskriva egna sagor på datorn.

Idag har vi bakat Lussekatter. De ska vi ha till Drop-in fikat på Lucia. Istället för att se Barr och Pinne, så såg vi istället på en film om hur våra traditioner uppkommit. Det var om julkalender, Lucia, Advent, stöpa ljus och mycket mer. Många har fortsatt att skriva böcker. Vi har börjat att ”spökskriva”. Några läste sina sagor för klassen.

CIMG9523CIMG9527CIMG9520CIMG9524

Onsdag 26 november 2014

CIMG9459CIMG9460CIMG9462CIMG9463CIMG9464CIMG9471

Vi byggde pussel. Man skulle bygga ett slott och en vallgrav med en bro över. De höll på och hade fest där inne. Jag och två till , vi byggde pussel, Spindelmannen. Vi blev tvåa klar och kom på andra plats. De var olika pussel. Vi kom på etta. Vi byggde ett Bamsepussel. Det var 125 bitar i det. Det tog lång tid. Vi byggde Alfonspusslet och plupparna som man sätter ihop med var sönder, så det blev lite hål. Två byggde ett djurpussel om djungeln och på det andra pusslet vi gjorde var det femtio bitar i. På mitt pussel var det ett hus man skulle bygga och så var det mönster på olika ställen och om man gnuggade så blev det varmt och det kom fram mönster.  Det pussel vi byggde var med dinosaurier. Vi hade bad idag.

Alice hade med sig en bok med en saga som hon hade skrivit och ritat själv. Hon läste den för oss.
Alice hade med sig en bok med en saga som hon hade skrivit och ritat själv. Hon läste den för oss.

Tisdag 25 november 2014

CIMG9452

Vi har plockat kottar. Vi tog upp dem och la dem i en påse. Vi plockade jättemånga, vi började på en påse idag. Först var vi några stycken, sen kom det flera. Det var ekorrar som hade gnagt på dem. Nu har vi två påsar. Vi har lekt med storlego, jag höll på att bygga ett jättestort slott och en höll på att göra ett litet slott, men det var jättefint. Vi har jagats, vi sprang. Vi har lekt Tagen tar. Vi har spelat fotboll och så ramlade jag och slog mig här. Några har lekt bästa kompisar. Då skulle man vara bästa kompisar hela tiden och göra samma sak. Vi har skrivit i naturboken. Där skrev vi att vi var ute och lekte i regnet. Jag såg en ekorre i skogen. Ett par stycken har börjat på juldukar.

Vi påminner om att i morgon är det dags för bad igen.

CIMG9440CIMG9443

CIMG9457CIMG9458

 

Måndag 24 november 2014

Vi har tittat på bilder på båtar. Titanic, Estonia och en massa andra.
Vi har tittat på bilder på båtar. Titanic, Estonia och en massa andra.

Vi har lekt Tagen tar ute. Det var flera som var med och vi var på innergården och på utegården. Flera har fått göra saker till 6-årsundersökningen. Några har brottats. Jag har sett en ekorre i skogen. Vi har spelat fotboll. Vi har lekt och jag var en vit ekorre och en var min lillasyster och var vit och hade vit päls och noll år. Vi gjorde en fest inne i målarrummet. Och vi gjorde en teater där inne och en var en hund och ville jaga oss för vi var katter. Vi har gjort tröjor. Vi skulle göra mönster, det var en papperströja. Man kunde ha randigt, stjärningt, prickigt, rutiga, hjärtigt och så kunde man måla regnbågsfärg. Vi har tittat på Titanicbilder och pratat om Titanic. Båten krockade med ett isberg. Vi har tittat Estonia som tappade en båtdel och knäcktes och så kom det in vatten och många folk dog och några blev räddade i livbåtar.

CIMG9423CIMG9424CIMG9428

CIMG9431CIMG9432CIMG9433

Torsdag 20 november 2014

Tifa läste sin bok, som hon har skrivit själv.
Tifa läste sin bok, som hon har skrivit själv.

CIMG9407

 

Jag har sprungit ute. Vi har varit ute och lekt kurragömma. Vi har spelat fotboll. Vi har lekt med djuren och med bilar och med slott inne i lekrummet och med riddarna. Jag har lekt mine Craft, det fanns yxor och fiskespön. Vi har spelat straffar, det var ute på rasten. Några har hittat kottar som en ekorre har gnagt på, det var mer än 27 stycken. Tifa har läst sin bok.

CIMG9404CIMG9403CIMG9406

Onsdag 19 november 2014

CIMG9394

Äntligen kunde vi blogga tillsammans igen. Nätet har varit trasigt i två dagar, så det funkade inte på måndagen och tisdagen.

På gympan spelade vi fotboll. Det blev oavgjort. Tjejerna spelade mot tjejerna och killarna spelade mot killarna. Det var Backsipporna mot Mosipporna. Några har lekt häxa. Det var i det röda huset. En var häxmamma och en var storasyster och en var bebis och mitt rådjur var vårat husdjur. Vi har lekt med smålego och jag gjorde ett hus. Det fanns inget tak på huset, bara fönster och grindar för jag bodde i naturen. Jag var en prinsessa, med röd kjol och en jättefin röd tröja. Vi har varit nere i gympan och övat Luciasånger. Några har lekt Mine Craft, det var vi och några i trean och så hade vi djur och så fanns det zombies och creepers och spindlar och hundar och guld och diamant. Jag har kört freesbee. Några har lekt i skogen och då så var jag drottning och en var prinsessa och två hjälpte oss när vi behövde hjälp, de var tjänare. Det fanns en prinsessa som hade iskrafter med också.Och så hette jag Elsa då. och vi har spelat fotboll. Ute har vi spelat tennis. Vi har spelat ett nytt spel, det var Lusspelet. Vi har spelat ett djurspel också. Vi har lekt skelett och då hette jag Döskalle och den andra hette Döis.

CIMG9401CIMG9396

Onsdag 19 november 2014

Här kommer äntligen bilderna från fotograferna i måndags.

Jag tog bara kort på henne för hon ville det. Fotograf: Isabell
Jag tog bara kort på henne för hon ville det.
Fotograf: Isabell
Jag tog kort på en kotte, som en ekorre hade ätit upp. Fotograf: Isabell
Jag tog kort på en kotte, som en ekorre hade ätit upp.
Fotograf: Isabell
Jag vet inte riktigt vad de gjorde där? Fotograf: Isabell
Jag vet inte riktigt vad de gjorde där?
Fotograf: Isabell
Jag tog kort på mossa. Fotograf: Isabell
Jag tog kort på mossa.
Fotograf: Isabell

Fredag 14 november 2014

Idag hann vi inte blogga tillsammans, för vi övade på Luciasångerna med Mosippan i slutet av dagen. Det har varit en ganska vanlig fredag. På morgonens jobb så fick man måla, klippa ut, klistra fast en robot på ett papper. Sen fick man tala om vad man ville att roboten skulle göra. Vi har tittat på två avsnitt till av Barr och Pinne. Det handlade om batterier och komposter.

CIMG9342CIMG9345CIMG9356CIMG9351