Fredag 19 december 2014

CIMG9739

Idag har det varit en helkonstig dag, och nästan inget har varit som vanligt. Direkt på morgonen så gick alla barn på hela skolan i ett fackeltåg till kyrkan. I kyrkan så pratade rektorn och prästen lite, några spelade och så fick vi sjunga två sånger. Sen gick vi till Folkets hus och fick se på bio. När vi kom tillbaka till skolan så var det mat och sen lite rast och lite lek inne.

Fröknarna önskar alla barn ett trevligt jullov och tackar för de fina blommorna vi fick.

CIMG9740

Torsdag 18 december 2014

Snöbollskrig.
Snöbollskrig.

Idag var det julcabare. Det var i gympasalen och vi fick vara publik i år. Först var det de yngre som uppträdde och sen var det de äldre. Ute på rasterna har alla lekt en massa i snön. I slutet av dagen var vi in till Mosippan och fikade med lussekatterna och pepparkakorna som var kvar sen Lucia. Vi fick en ischoklad också.

CIMG9722CIMG9723CIMG9731

Onsdag 17 decmber 2014

 

Vi har haft rastdisco och dansat.
Vi har haft rastdisco och dansat.

Jag och några till har åkt stjärtlapp. Det var några från Mosippan och några från Backsippan. Vi har varit i simhallen och simmat simtag med benen. Och bara för att vi varit så duktiga, så fick vi gå i den andra bassängen. Jag har lekt sjölejon i simhallen med några stycken. Några har spelat bandy. Det gick bra fast det var snö, det var lättare att köra. Vi har haft rastdisco. Då dansade man på innergården. Och så var det musik på rastdiscot genom fönstret. Vi har gjort Törnrosa. Vi har gått till Backsippan 1. Vi skulle se hur trafiken ska vara, med reflexer och sånt. Det var en film som ettan hade gjort. Vi har lekt med is. Vi har spelat fotboll.

CIMG9714CIMG9715

CIMG9704CIMG9708

 

 

 

Tisdag 16 december 2014

CIMG9697

Vi har haft pysseldag. Jag har gjort en ängel. Jag använde lim, tråd, pennor och  papper. Vi har gjort en kotte med tråd. Man fick ha på glitter och färg och tråd. Vi har gjort trianglar. Vi skulle sälja dem på julmarknaden och pengarna skulle bli till barnbyn i Benin. Man fick göra vimplar. Man kunde hänga dem på sin dörr. Det var av snöre och tidning. Man fick limma fast det, den man tyckte var fin skulle vara utåt. Man kunde göra en julgran. Man hade kottar, lim och färg och pärlor. Man kunde måla en teckning. Det var en tomte och en tomte med julbocken och en bock. Man fick göra kottar av lim och glitter. Det var blandat med vit färg och lim. Vi har fortsatt att göra tomteluvor. Vi gjorde änglar. Föräldrar var här och så fick man gå över till Mosippan. Och Mosipporna fick gå över till Backsipporna. Det fanns stora änglar.

Vi påminner om att det är bad i morgon.

Pysselbilder:

CIMG9683CIMG9688

CIMG9692CIMG9687

CIMG9702CIMG9691

Måndag 15 decmeber 2014

CIMG9682

Några har börjat på tomteluvor. Man behövde en tom toarulle och så behövde man en sax och så fick man välja en tråd man skulle ha. Tråden skulle man knyta på mitten och så skulle man ta öglan genom pappersbiten man hade klippt på och när man hade gjort så att inget papper syntes så skulle man ta tråden till andra sidan och knyta ihop. Jag gjorde en lista på alla som ville göra en tomteluva. Några har gjort teckningar på snögubbar och glassar. Några har varit i skogen. Några träd var nerhuggna. Vi hoppade på stenar. Hala. Vi har lekt katt och jag var en dum katt i leken som såg ut som en tiger och så försökte jag bita de andra vanliga katterna. när jag rev och bet dem så dog dom, för jag hade magiska krafter. Så kunde jag förvandla mig till Elsa. Vi har lekt en lek som hette Fruktsallad. Man kunde vara banan, äpple och päron. När den som stod i mitten sa banan så skulle alla bananer ställa sig upp och byta plats. När man sa fruktsallad så skulle alla byta platser. David, Erik och Marvan vann på fruktleken, för de behövde aldrig komma till mitten.  Några har spelat fotboll. Vi har spelat memory.  Vi har läst den där Luciaboken. Det var om Jesus. Den var jättebra.

Vi lekte "Fruktsallad".
Vi lekte ”Fruktsallad”.

Fredag 12 december 2014

CIMG9666CIMG9667

Om Luciatåget:

När vi gick upp på scenen och blev fotograferade så fick vi stå hur vi ville. Efter Luciatåget åt vi pepparkakor och saft. Vi åt lussekatter och saffransmuffins också. Man fick ta en av varje och ett glas saft. Man fick vara tomte, pepparkaka, lucia, stjärngosse och tärna. Vi fick stå på en scen, om vi inte hade gjort det, så skulle man ha fått stått på golvet. Vaktmästaren har gjort scenen. Tack! Man fick stå sådär tillsammans och hålla i handen. Man fick gå tjej och tjej eller kille och kille eller tjej och kille. Man fick fika efteråt. Man fick hålla i ett ljus om man ville. Om man hade ett ljus så fick man hålla det med ena handen och kompisen i den andra. Det var roligt och pirrigt att gå Luciatåg. Det var alla barn på hela skolan som var och tittade. Och en massa mammor och pappor. Vi har målat papper och gjort lucior och tomtar och ödlor.

CIMG9674

Torsdag 11 december 2014

Vi har varit nere i gympasalen och sjungit. Det var Luciasångerna. Några har spelat fotboll, det stod 15-0. Det var Barcelona mot Färjestad. Några har lekt i dockis, vi lekte katt och djur och då var jag en kattunge och så var en en hund som skällde åt mig och då sprang jag emot spisen. Jag håller på med en pärlplatta. Jag har gjort en matta. Man skulle sy den. Vi har varit ute på rast och jag lekte mamma, pappa, barn och en var en hund och en var en bebis och en var mamma. Hunden skrämde mig så att jag sprang hemifrån och då hittade jag tillbaka till min mamma. V har börjat med en ny sak att sy, jag vet inte vad det heter. Man fick välja vad man ville göra så fick man rita av den så fick man ta ett garn och sy på. Vi har målat färdigt våra stjärnor och ljusstakar.

Vi påminner om att i morgon är det dags för Lucia. Barnen kommer ombytta och klara till det de ska föreställa i Luciatåget direkt på morgonen kl. 8.15. Luciatåget är sedan i gympasalen. Föräldrar till förskoleklassbarnen är välkomna och titta. Efteråt är det drop-in fika i Backsippan förskoleklass lokaler. Välkomna!

CIMG9656CIMG9653CIMG9652CIMG9660CIMG9663CIMG9661

Onsdag 10 december 2014

 

CIMG9648

Vi har jobbat i ekorrboet igen. Vi har badat. Efter att vi hade tränat på att simma så fick vi leka. Två stycken har lekt med bilar, drakar och dinosaurier och dinosauriefågel. Vi försökte att skydda vårat slott. Flera har gjort färdigt vävar. Jag fick öppna julkalendern och jag fick en isbjörn. Vi har spelat Uno. Vi har spelat ett nytt spel som heter Skip boo. Vi har spelat fotboll och vi har fortsatt att måla månar och stjärnor.

Gry vid ekorrboet.
Gry vid ekorrboet.

Tisdag 9 december 2014

Idag hann vi inte blogga tillsammans, för vi tittade på bilderna som våra fotografer tog i skogen igår, och det var måååånga bilder. Vi har tränat på Luciasångerna. På fredag är det dags för Luciauppträdandet för hela skolan. Efter rasten skrev vi i naturboken om hur vi sorterade pinnar i skogen igår.  Vi har börjat måla gipsljussatakar.

CIMG9634CIMG9635

Måndag 8 december 2014

Vi har lekt Törnrosa. Det fanns den onda fen, prinsessan och prinsen. Vi sjöng sagan. Det har kommit en sexa och hälsat på. Hon var här på prao. Några har spelat fotboll. Vi har burit jättestora stenar. Det var i skogen. Vi bar tre stycken. Tre stycken har lekt krig, det var ute på rasten. Vi har varit i skogen och gjort naturrutor. Man skulle hämta pinnar i storleksordning. Vi har tittat på fotbollsmatch. Vi sa att bollen sprang och att den hoppade och så var den blind.

CIMG9626CIMG9628CIMG9630