Fredag 30 januari 2015

Sockervadd
Sockervadd

Vi har lekt  där uppe vid hotellet. Då så var det några från Mosippan som var med och en av dem gjorde sockervadd av snö och pinnar. Och då låtsades vi att vi åt det, om vi fick i munnen så spottade vi ut det. Jag har åkt stjärtlapp. Det var ett väldigt stort gupp mitt i backen. Jag har åkt i isbacken, det var fyra stycken. Men vi låg där så skulle några köra på oss, vi fyra stycken. Några har åkt madrass, det var också i den långa stora backen och så i den lilla backen fick man åka ensam. Vi fick åka i flygen. Vi har fått en ny klasskompis. Vi lekte Tagen tar med honom.

Onsdag 28 januari 2015

CIMG0048CIMG0047

Vi har åkt i isbacken och så har vi åkt i den där korta isbacken. Vi har byggt hus, för några har förstört den, det var i skogen vid stora stenen. Några har åkt pulka och jag slog mig. Jag har kollat när en spelade fotboll. Vi har lekt hotell. Jag hade ett rum som var nummer 3,  jag tyckte att jag hade ett så litet rum så jag byggde en väg och bredvid min stuga var det en bassäng. Man fick köpa något på hotellet. När några gäster kom och skulle beställa någonting, så fick de stå i en kö, för annars blev det så mycket tjat. Och så hade vi nycklarna som träbitar och så var det några som jobbade där och ibland så bytte vi. Vi hade massage och vi hade träning som man kunde träna. Det var en som hittade det. Det var en gren som var trasig som man kunde hänga i. När vi skulle ropa till alla rummen så hade vi en granbit som mikrofon. Plogbilen har varit här, han plogade och han sandade, det var grusbilen. Vi har lekt Hulken och Ironman, ingen kunde dö någonting. En kompis från Mosippan har kommit över hit. Vi lekte i dockis. På fredag så får vi en ny klasskompis.

CIMG0050CIMG0052CIMG0062

Vi lekte hotell.
Vi lekte hotell.

 

Tisdag 27 januari 2015

Vi har varit i gympasalen och gjort motorikövningar med skolsköterskan Astrid.
Vi har varit i gympasalen och gjort motorikövningar med skolsköterskan Astrid.

Vi har varit hos tandsköterskan. Nicke sprutade vatten på oss. Det är en apa. Och så borstade vi tänderna. Ute då lekte några att en var en människa som sålde vanlig glass, men då var de häxor som hade lagt gift i och då blev jag en häxa och då sa de att jag hade varit en groda i hela mitt liv, fast jag var en människa. Sen så skulle vi säga det till andra personer och så skulle vi hämta mer gift och så skulle vi göra en tårta. Vi hämtade pinnar och stoppade i tårtan och när man åt den så dog man. Vi har har byggt ett snöhus och vi har haft ett litet snöbollskrig.  Jag trodde att det var en igloo, det var av snöbollar. Vi hämtade isklumpar för att bygga huset. Vi har lekt i dockis, jag var mamma och en var barn. Barnet hade gjort en bio, den handlade om en prinsessa och en trollkarl. Och trollkarlen förvandlade prinsessan till en groda. Vi har målat vårt vinterträd. Det var på ett papper, man skulle måla i en ruta, alla årstiders träd. Vi har varit i gympan. Astrid var med, det är skolsköterskan. Vi balanserade och vi fick gå på hälarna. Vi sprang. Några har åkt på min madrass, det var i den där långa backen. Det gick fort och det var ett gupp på slutet, vi flög. Jag flög i backen och slog i ryggen. Jag flög och vände mig om, och höll på att ställa mig upp.

CIMG0036CIMG0037CIMG0041

Måndag 26 januari 2015

Två har lekt rymdraket i kinagungan. Vi hade så mycket snö att vi nästan ramlade. Fröken Solveig har varit här idag. Vi har byggt en snögubbe. Han hade inga ögon, näsan var en morot och den hade ingen mun. Den hade ingen mage. Vi har gjort en jättestor snöboll. Det var i skogen.  Och så fastnade den i marken, så vi inte kunde röra på den. Och så försökte vi fä löss den med en pinne. Vi har lekt snöbollskrig i skogen med tvåorna och treorna. Vi har pusslat. Några har lekt jägare och varulv. Jag har gjort snödjur. Vi har målat ut våra fötter i morse. Det var vid matte. Och vi skrev vilken tå som var längst och vilken som var kortast.

CIMG0014 CIMG0013CIMG0021

Fredag 23 januari 2015

CIMG0003CIMG0009CIMG0005

Idag hann vi bara titta på bilderna tillsammans och kolla lite hur många besökare vi har haft på bloggen hittills. På morgonen fick man måla och klippa ut ”Familjen Kvadrat”. Sen fick man pussla och försöka få plats med dem på ett litet grönt papper. Alla klarade uppdraget. Vi har sett två avsnitt till av Katten, musen, tiotusen. Det handlade om mönster och om ordningsorden första, andra och tredje. Vi har varit ute och lekt och åkt i isbacken. Man kom ända till fotbollsplanen. Efter maten och rasten fick man välja om man ville vara ute, eller gå in och lyssna på en CD-saga om elefanten Dumbo.

Vi målade och klippte ut Familjen Kvadrat.
Vi målade och klippte ut Familjen Kvadrat.

Torsdag 22 januari 2015

Vi pratade om vad mönster är och så skulle alla komma på ett mönster.
Vi pratade om vad mönster är och så skulle alla komma på ett mönster.

Vi har byggt en bilväg vid innergården. Det var av snö. Och vi var fullt med grävmaskiner, traktor och grejer. Vi byggde parkeringar också och vi plogade. När vi var där då blev jag borttagen flera gånger och en var vilse. En fick hämta dem i leken, vi blev räddade. Sen kom vi fram till en som hade slut på bensinen. En var en hund. Vi har åkt stjärtlapp. Jag håller på med en pärlplatta. Vi har varit på gympa. Två stycken har gjort en teckning. På samlingen i morse jobbade vi med mönster. Vi ställde kille, tjej, kille, tjej. Vi har målat snö på ett svart papper. Det var en massa människor och det var mörkt. Vi använde pastellkritor.

CIMG9974CIMG9976

CIMG9979CIMG9990

Onsdag 21 januari 2015

Vi har jobbat med mönster på samlingen idag.
Vi har jobbat med mönster på samlingen idag.

Vi har gjort mönster av frukterna. Mönster är olika saker, om man tar ett äpple och ett päron så ska man fortsätta med det. Det kan se ut såhär a c a c a c eller abc abc abc. Det kan vara med fyra bokstäver också. Två stycken har spelat bowling. Vi hade poäng. Först ner till botten av papperet med poängen har vunnit. På morgonen när vi ropade upp så skulle vi säga någonting som är grönt. Vi har haft gympa. Vi har lekt Kinesiska muren. Tre skulle försöka ta en människa och då fick man lägga tillbaka skatten. Om vakterna inte tog en fick man springa till sitt bo med den. När vi värmde upp oss på gympan så gjorde vi Huvud, axlar, knä och tå. Det var en rörelsesång. Vi har pärlat pärlplattor.

CIMG9947CIMG9950CIMG9953

CIMG9957CIMG9958 CIMG9956

Tisdag 20 januari 2015

CIMG9918

Vi har sett en ekorre och ekorrspår och vi har gjort ett ekorrhus. Några har spelat bandy. Det var en tvåa i varje lag och vårat lag hade en etta. Det gick inte bra. Vi förlorade med 3-8. Jag har varit på ett stort isblock. Och man sjönk inte ner i det så det var inte roligt. Två stycken har tagit kort på ekorrspår. Vi har målat. Det var i målarrummet vid ett staffli. Jag har snart gjort färdigt min bok, som jag försöker göra klart så att jag kan berätta den. På morgonen skulle vi säga vad våran favoritleksak var. Vi har åkt stjärtlapp.

CIMG9917CIMG9925CIMG9924

Fredag 16 januari 2015

Vi har gjort snögubbar.
Vi har gjort snögubbar.

Idag hann vi inte blogga tillsammans, för i slutet av dagen så klippte vi snöstjärnor i papper. Det var så roligt och så spännande att de flesta bara ville göra fler och fler. På morgonen på samlingen läste vi en saga om en snöflicka. Sen klippte vi ut, och klistrade ihop en snögubbe på ett blått papper. Vi har sett två nya avsnitt av Katten, musen, tiotusen tillsammans med Mosipporna. Ute på rasterna har det varit blött och regnigt.

CIMG9893CIMG9905CIMG9901