Fredag 20 februari 2015

På morgonen efter samlingen så målade, klippte ut och vek vi krokodiler som man fick ta med sig hem. Vi har sett två avsnitt till av Katten, musen, tiotusen. Det handlade om stor, större och störst och talet tio idag. Efter lunchen och rasten så kom Mosipporna in till oss och vi lyssnade på en CD-saga och sjöng lite.

Vi påminner om att det är Sportlov nästa vecka.

 

Vi tittar på krokodiler på datorn.
Vi tittar på krokodiler på datorn.

CIMG0433

Torsdag 19 februari 2015

CIMG0416

Vi har målat bilder. Det var på ekorrar, ugglor, kottar, vargen, en kungsörn, jägaren. Det är bilder till våran nya ”Ekorrn satt i granen-låt”. Vi har gjort glas, det var inte på riktigt, det var ingen med, det var bara jag. Vi har haft gympa idag och då hade fröknarna ställt ut en massa saker i gympasalen och så fick man göra sin egen bana. Det fanns massor med rockringar och så var det lianer. Man fick inte stöta golv. Då fick man göra 5 grodhopp.

Onsdag 18 februari 2015

CIMG0344CIMG0366

Idag har vi varit med på Arlaloppet i skidor. Jag åkte snabbt. Man fick grilla korv. Vi fick medaljer, det var på Arlaloppet, en guldmedalj. Jag kom nummer ett, det var först av tjejerna i f-klassen, då fick man en påse och i den var det några saker, det var en vattenflaska och en ko som ett gossedjur och en nyckelring. Det var en jättestor kossa som var mål. Den var röd och vit. Det gick bra med skidåkningen, men jag ramlade två gånger. Jag åkte jättesnabbt vid mållinjen. Jag kom fyra. Man fick bulle och varm  oboy. Det var guldfärg på medaljerna.

CIMG0373 CIMG0374 CIMG0375 CIMG0376 CIMG0377 CIMG0378 CIMG0379 CIMG0380CIMG0381 CIMG0382 CIMG0383 CIMG0384 CIMG0385 CIMG0386 CIMG0387 CIMG0388CIMG0393CIMG0362CIMG0397 CIMG0398CIMG0343CIMG0351 CIMG0352CIMG0363

Sigrid etta bland förskoleklassernas tjejer.
Sigrid etta bland förskoleklassernas tjejer.
David etta bland förskoleklassernas killar.
David etta bland förskoleklassernas killar.
Medalj
Medalj

Tisdag 17 februari 2015

Ettorna var hos oss och läste.
Ettorna var hos oss och läste.

Vi spelade fotboll. Det var lekisarna mot tvåorna och ettorna var med lekisarna. En etta var med i tvåornas lag. Jag har åkt i den stora backen och låtsades att jag var en säl.  Jag var storasyster och tog han om sälen och en annan var min lillkusin. I hennes leksakskök så tog lillkusinen grus och lagade mat. Jag har åkt i isbacken. I den stora isbacken och då i den backen så finns det ett hål som det är gräs i och i det första hålet ställer jag mig upp så att jag står mitt i backen. Och så har jag lärt andra att göra det. Vi har tittat i rekordboken. Det var en massa, att en kille högg av sitt huvud. Vi har gjort pärlplattor och jag har lekt med storebror och några andra. Många har lekt i dockis och jag var mamma och en var bebis och en var katt. Vi har lekt med lego, det var jättemånga som lekte med lego, hela bordet var nästan fullt. Jag har lekt med två i Mosippan 1. Vi åkte i backen. Vi har fått göra matte på datorn. Man fick trycka på en siffra hur mycket det blev. Vi har lekt med dinosaurier och en hade med en stor T-rex och så gav han bort så några andra fick leka med den också. Våra fem extraverser till ekorrn satt i granen är klara. Ettorna kom in till oss och läste bok för oss.

Vi påminner om att i morgon är det dags för Arlaloppet! Ordinarie skoltider gäller. Vi äter i skolan som vanligt, ej matsäck med.

Det var fullt runt bordet med legobyggare.
Det var fullt runt bordet med legobyggare.

CIMG0336CIMG0335

CIMG0334CIMG0340

Måndag 16 februari 2015

Idag på samlingen fick man som vanligt berätta något man gjort när man varit ledig. Sen fick man också säga ett ekorrord. Morgonens arbete var sedan att hitta på en fortsättning till  ”Ekorrn satt i granen”. Vi har gjort en sida i mattehäftet som handlade om att dela lika. Eftersom det tog lång tid att låna skidor för de som skulle göra det, så hann vi inte gå till skogen idag. Istället lekte vi på skolgården och inne.

Vi vill också meddela att de löste sig med låneskidor till de som behöver, så nu har alla nu har skidor till Arlaloppet som är på onsdag, så vi ser fram emot en rolig dag tillsammans på Kalhyttan.

CIMG0319CIMG0321CIMG0323

Fredag 13 februari 2015

CIMG0294CIMG0298CIMG0296

Vi har gjort hjärtmöss. Man skulle ha ett stort hjärta och ett mittimellanhjärta och litet hjärta. Det stora hjärtat skulle man sätta upp och ner och sen skulle man sätta mittimellanhjärtat på åt rätt håll och det lilla hjärtat var nos.Några har lekt Einsteins, en skulle ta oss. Det var i skogen. Vi har fått gjort Alla hjärtans dagteckningar. Det var möss och kattteckningar man fick måla, och hjärtänglar. Vi har gjort Alla hjärtanskakor. De får man ta med hem. Man fick lägga hjärtan och kulor på dem. Vi har gjort kort till alla hjärtans dag. Det fanns olika hjärtan som man fick sätta på kortet. Och paljetter som man skulle sätta dit och så fick man skriva i det.

CIMG0297CIMG0302

CIMG0303CIMG0300

Torsdag 12 februari 2015

Jag har tappat min tand. Vi har kollat på Einsteinbilder på datorn och jag har lekt Einstein. Vi har tittat på våra ritningar, man fick säga hur det såg ut i rummet och vad man hade. Vi har varit på gympa. Några har lekt att vi var arga människor och katter och hundar och så hade vi fångat ett rådjur och så hade vi salt och sallad på. Och så hade vi tre vildhundar och en vildkatt. Vi har hoppat studsmatta till en mjuk madrass på gympan.

CIMG0281CIMG0282

En intressant fråga kom upp under samlingen. Och det fanns massor av förslag till varför vi har det.
En intressant fråga kom upp under samlingen. Och det fanns massor av förslag till varför vi har det.

Tisdag 10 februari 2015

CIMG0212CIMG0216CIMG0219

Några har lekt med tågbanan. Det var en tågstation, två broar och en bilväg. Vi har spelat innebandy med en i tvåan och några till. Jag har lekt med lego och jag byggde en väderkvarn. Vi har målat hur många steg vi gick igår. Man skulle räkna, det var från två lyktstolpar. Vi lekte att man har en boll och en är en apa och två ska kasta en boll till varandra och apan ska ta den. Jag har lekt spindel i klätterställningen med kompisar från Mosippan. Flera har byggt pärlplattor. Det var en fjäril, fast jag är inte klar med den. Vi åkte i en backe. Det gick jättefort och vi åkte tåg. Jag har lekt en lek som hette ”döda andra”, jag hade en pinne och slog på träden. När jag slog en gång så gick den sönder och då hade jag ena biten som en låtsaskniv. Sen fortsatte jag att slå på träden.

Vi skrev i naturboken om när vi räknade steg igår.
Vi skrev i naturboken om när vi räknade steg igår.

Vi påminner om att i morgon har vi vinterfriluftsdagen med pulkaåkning vid Talludden.

Måndag 9 februari 2015

CIMG0206

Några har åkt pulka i backar och vi har gått promenad. Vi har spelat fotboll. Några har lekt med Petshopar. Det var ute och inne. Vi byggde hus åt dem ute. Vi använde mossa och pinnar och barr. Vi har gjort snöbollskrig i skogen. Några har spelat utebandy. Jag har fått kolla på pokemonkort. Det fanns ett jättestort kort, det var ett e x.

CIMG0203