Tisdag 31 mars 2015

Vi har målat tuppar. Vi gjorde mönster på dem. Vi har lekt Avatar. En var Avatardrottning och en var tror jag, Avatarprinsessa och jag var en Avatarbjörn och då rymde jag och Avartarprinsessan och då blev hon sjuk. Då hittade en annan oss, och så vill jag inte säga mer. När en hittade mig så fick jag rida på hennes rygg och när jag var sjuk så gick jag till ett spökslott för att dö och när jag dött så blev jag till en zombie. Jag och några till har gungat Kinagunga.

Vi påminner om att det är bad i morgon.

 

Vi har skrivit i Naturboken. Killarna var på Backsippan och tjejerna var på Mosippan.
Vi har skrivit i Naturboken. Killarna var på Backsippan och tjejerna var på Mosippan.

DSCF0938DSCF0939DSCF0937

 

Måndag 30 mars 2015

DSCF0918

Många har pärlat armband. Jag har gjort ett armband. Vi har fått en ny mattebok. Jag gjorde fyra sidor i nya matteboken. Och jag med. På rasten var jag med på Dunken. Vi har lekt en ny lek som heter Katt och råtta. Det gjorde vi på stora fotbollsplanen. Vi har spelat fotboll. Jag har lekt med en kompis i ettan. Vi fick säga vad vi hade gjort under helgen på samlingen. Några har byggt ett bo för ens leksak. Vi plockade massor med mossa och på en del av mossbitarna gjorde vi så att det skulle vara mat för honom. Vi flyttade så vi fick ta med all mossa och det var jobbigt för det var ganska mycket. Vi hittade en pinne som var svart som vi kunde måla med. Det är några av våra ägg som har fått hår. Och några har bara ett hår. Man kan äta håret på mackan. Vi ska få ta hem dem idag.

Vi fick öppna kuverten med kompisarmbanden och kolla hur de blev.
Vi fick öppna kuverten med kompisarmbanden och kolla hur de blev.

Fredag 27 mars 2015

DSCF0900

Vi har pärlat. Jag och några har gjort en snögubbe. Han hade tuppkam och en frisyr, det var en tupp och så hade han små händer och en svans. På morgonen på samlingen fick man säga ord som börjar på Tt. Några har gjort påskbrev. När jag målade mitt påskbrev och det var en tupp och det var inget mer. Några har gungat i Kinagungan. Då skulle vi pressa snön som var där i. Vi fick inte igenom allt. Vi har gjort snöbollskrig med tvåorna. Vi har gjort ett pyssel, man fick göra en kyckling. Man fick klippa ut ett huvud, en vinge och kroppen och så fick man en näbb som fröknarna hade klippt ut och så skulle man pussla ihop den och så fick man limma och måla ett öga och skriva namn. Vi har tittat på en film om hur man firar påsk och påsktraditioner. Vi har åkt i den där isbacken med snö, vi åkte rutschkana i den. Några har tittat i en bok med Jesus.

DSCF0894DSCF0897DSCF0903

Torsdag 26 mars 2015

Bra samarbete på tipspromenaden.
Bra samarbete på tipspromenaden.

DSCF0863DSCF0869DSCF0864

Även idag tittade vi på mönsterbilder istället för att blogga. Nu har alla haft kameran hemma och tagit kort. Det har fungerat fantastiskt bra och vi har fått se en mängd olika mönster. Alla har också blivit duktiga på att hitta mönster, både i bilderna och i verkligheten i vardagen. Många bilder har innehållit flera mönster, trots att man bara kanske menat att ta kort på en randig matta, så har man fått med ett rutigt golv eller något annat också. Vi ska dra ut bilderna och sätta upp dem på något sätt. Det kanske kommer något mera fotoprojekt framöver. På morgonen idag så promenerade vi tillsammans med Mosipporna till Möjligheternas trädgård och var med i Tuppjakten. Man fick gå en tipspromenad där och så fick man springa runt och räkna hur många tuppar man såg i trädgården. Vi har byggt på våra kompisarmband. Man fick ett kuvert med ett armband som inte var ens eget, sen fick man fortsätta på det mönster som var. Efter en stund var det stopp och man fick byta armband med en kompis och bygga vidare på nästa och så en gång till. Det var lite klurigt och lite jobbigt för en del att inte få bygga färdigt sitt eget armband. Vi ska titta på armbanden på måndag, sen får man ta hem dem.

Vi bygger kompisarmband efter mönster.
Vi bygger kompisarmband efter mönster.

DSCF0891DSCF0887

Onsdag 25 mars 2015

Vi har börjat på kompisarmband.
Vi har börjat på kompisarmband.

Idag efter samlingen tränade vi på mönster på ett nytt sätt. Det kommer att bli ett kompisarmband när det är klart. Man fick rita mönstret och sen fick man se vilket mönstrets del  var och så fick man trä upp de pärlorna på ett armband. Vi har varit och badat idag igen och vi har fortsatt att pyssla med ägg, tuppar och allt möjligt.

Tisdag 24 mars 2015

DSCF0952DSCF0956DSCF0954

Tiden i skolan går alldeles för fort, så vi hann inte blogga tillsammans idag heller tyvärr. Vi pysslade och tittade på de mönsterbilder som Erik hade tagit med kameran tills idag.  Vi har skrivit i naturboken och vi har fortsatt att måla tuppar och äggkoppar. Idag har vi också börjat fylla jord i våra äggskal som vi ska plantera frön i. Ett par stycken har gjort fina påskägg på pärlplattor och några har målat och plastat in påskägg i papper. Vi har lekt också, både ute och inne.

Vi påminner om att i morgon är det bad igen!

DSCF0961DSCF0962DSCF0967

Måndag 23 mars 2015

Idag hann vi inte blogga tillsammans, för vi var i skogen och när vi kom tillbaka så tittade vi på dagens ”mönsterbilder”. Alla börjar bli så bra på att hitta massor av mönster i alla bilder. Nu är det några kvar att få ha med sig kameran hem som läxa. Vi har arbetat i mattehäftet också idag. Nu börjar alla bli klara, så nästa vecka ska alla få ett nytt matehäfte.

DSCF0823DSCF0832DSCF0833

Fredag 20 mars 2015

Vi har gjort äggträd.
Vi har gjort äggträd.

DSCF0933

Tifas lillebror och mamma har varit här och lekt. Zack var ett år. Han började måla när ingen tittade.  Vi har sjungit för honom. Jag blev inlåst på leken. Vi har målat ett äggträd. Och så har vi målat ägg som vi ska plasta in. På samlingen i morse fick vi säga ord som börjar på Nn. Vi har sett på Värsta bästa vänner tillsammans med Mosipporna. Vi har sett på Tunggung. Det handlade om rättvisa.

DSCF0935DSCF0937DSCF0932

Torsdag 19 mars 2015

Vi lämnar batterier till "Batterijakten" som Mosippan 4 är med i.
Vi lämnar batterier till ”Batterijakten” som Mosippan 4 är med i.

Vi har målat tuppar. Innan man målade så var man tvungen att slipa så den blev slät. Ute har vi lekt Didalos. Vi har städat på lilla gården. Vi lekte mamma, pappa, barn. Jag var 17 år och en var 16 år och en hade en bil och jag hade en motorcykel och så skulle vi köra för att hämta papper och så skrek hon hjälp och så köpte jag en motorcykel till henne.  Jag har lekt med Hear factory. Vi har åkt linbana. Vi har haft gympa idag. Vi har tränat  på Ll-ord.

DSCF0790DSCF0791

På samlingen fick man säga ett ord som börjar på bokstaven L.
På samlingen fick man säga ett ord som börjar på bokstaven L.

Onsdag 18 mars 2015

På samlingen på morgonen fick man säga ett ord som börjar på bokstaven Mm. Vi pratade om varför en del ord fick en stor bokstav först och en del en liten. Det fanns många olika förslag på varför tex. det beror på att det inte finns så stor plats där man skriver, att orden ser olika ut, och så kom vi till slut fram till att de ord som hade stor bokstav var namn. Vi har haft mycket bild på schemat. Vi har fortsatt att måla på äggkopparna. Några grundmålade och andra gjorde mönster på sina. Vi ska göra tuppar också. Man fick börja med att slipa dem med sandpapper. Sen fick några att börja att grundmåla dem. Flera har målat påskbrev. Vi har varit och badat. Idag fick även Tifa komma till stora bassängen.

Vi påminner om att i morgon är det idrott med ombyte och dusch.

DSCF0769DSCF0770

DSCF0778DSCF0776