Torsdag 30 april 2015

Idag hann vi inte heller blogga tillsammans. Men vi hann och titta på dagens bilder och så hade vi äntligen fått en kommentar som vi läste och svarade på. Vi vill gärna ha fler kommentarer på vår blogg. Efter samlingen i morse så skrev vi kapitel två i vår blivande bok om Ekorrn satt i granen. Sen delade vi upp barnen i fem grupper som vi ska vara i när vi skriver resten av boken. Vi har haft gympa med olika stationer som vanligt. På rasten har några städat i vårt cykelförråd.

Några har städat i vårt cykelförråd.
Några har städat i vårt cykelförråd.

DSCF1236DSCF1226DSCF1219

Onsdag 29 april 2015

DSCF1202DSCF1203DSCF1206

Det första vi fick göra på morgonen på samlingen idag var att få lyssna på vår nya låt om Ekorrn satt i granen, som Marcos hade gjort färdig åt oss. Den var jättebra! Vi kan förhoppningsvis lägga ut den här på bloggen i morgon. På arbetet efter samlingen så började vi skriva på kapitel ett i vår bok om Ekorren. Vi har också fortsatt med lite läs- och räknetester, som alla barn ska få göra. På rasterna har det spelats fotboll, åkts cykel och en massa annat. Vi har varit nere i gympasalen och haft lekgympa. Det var Kinesiska muren och Getingen vi lekte.

Vi påminner om att i morgon är det idrott med ombyte och dusch.

Marvans kottfrö har blivit ett träd.
Marvans kottfrö har blivit ett träd.

 

Tisdag 28 april 2015

Vi har spelat fotboll. Det var med treorna, vi vann med 2-1. Det är några som har skadat sig, det var en som slog sig på nästan, en som slog sig på knäna och en som slog sig på armen. Det var en haka också. Vi har varit med en grupp hos Marcos Ciscar. Jag fick sitta i en mysig stol och spela trummor. Vi sjöng Ekorrn satt i granen. Jag och några till har spelat fotboll med fyror. Några har jagat en som är större, fast jag vet inte vilken klass han gick i. Jag har hittat en kula på marken. Den var vit och orange. Jag har åkt linbana med en kompis. Två stycken har gått in i en lite tornado, den kom här ute. Det är luften som snurrar runt och tar med saker. Det är varm och kall luft som jagar varandra. På morgonen byggde vi pussel.

DSCF1197DSCF1187DSCF1196

Fredag 24 april 2015

Idag hann vi inte blogga tillsammans. På morgonen efter samlingen så målade och klippte vi ut en bil. Sen plastade vi in dem och satte upp dem i korridoren. Vi har sett på ett avsnitt till av ”Värsta bästa vänner” tillsammans med Mosipporna. Efter lunchen fick man välja mellan att gå in och lyssna på en CD-saga om ”Den stora häxfesten” eller vara ute på mer rast.

DSCF1171DSCF1175DSCF1173DSCF1174

 

 

Torsdag 23 april 2015

DSCF1162

Vi har lekt i rutschkanan. Och så fick en en bra ide. Vi tog massor med sand och så åkte sanden ner och så fick vi massor med sand i skorna. Och så kom en till och ville vara med. Hon tog sin jacka som täcke till min kanin. Och så tog vi sand i händerna och gick upp och det var jättemycket, så vi kunde åka flera gånger och det var kvar. Vi har tittat på myror. Jag har klättrat i klätterställningen och satt högst upp. Några har åkt linbana. I morse gjorde vi saker som börjar på Mm. I morse pratade vi om hur vi ska göra ekorrn satt i granen till vår bok. Det var en jägare som hette Gunnild.

DSCF1168DSCF1164DSCF1159

Onsdag 22 april 2015

Vi har samarbetat och städat skolgården.
Vi har samarbetat och städat skolgården.

Vi har städat skolgården idag. Min handske blev full av grus. Vi städade med storebror och hans kompis. Jag har hittat vantar och jag slängde dem i påsen. Vi hittade en fotboll och en trasig vattenkanna och tuggummipapper. Några hade en hemlig ramsa innan de gick och städade. Vi hittade en glasbit och så har vi hittat en liten pärla och ett trasigt papper och en toarulle. Och så hittade vi tuggummi. Vi samlade skräpet i en påse, det kallas för en sopsäck. Vi fick städa runt hela skolan. Några letade i soptunnan. När vi gick så såg vi några som plockade löv istället för skräp.

DSCF1143DSCF1147DSCF1155DSCF1153DSCF1157DSCF1145

Tisdag 21 april 2015

Jag och en kompis har jagat tjejerna. Sen fick vi gå över till tjejerna och då ville jag inte vara med. Vi har gått förbi min mammas och pappas restaurang. Det var på väg till Marcos Ciscars studio. Vi fick dricka läsk. Några har lekt och vi längta tills vi får bada. Och vi lekte i sandlådan var det en bubbelpool och vi hoppade och simmade. Vi hade jackorna som sängar. På rasten har några lekt, jag kommer inte ihåg. Jo, vi lekte att vi tältade på en båt och ibland gick vi ut och letade pinnar. Jag har pärlat. Vi har lekt skola. Jag kom från Ferlin, för att en behövde hjälp och två år i leken var två och de var ens barn. Så var det dagis, inte skola. Flera har gungat i kinagungan. Jag har målat en tavla av en rödklöver. Några har spelat fotboll.

DSCF1121DSCF1124DSCF1126

Vi har skrivit om vitsippans delar. En vitsippa har kronblad, blad, stjälk och rot.
Vi har skrivit om vitsippans delar. En vitsippa har kronblad, blad, stjälk och rot.

Måndag 20 april 2015

Vi har plockat vitsippor som vi har lagt i press.
Vi har plockat vitsippor som vi har lagt i press.

Vi har plockat vitsippor. Vi pressade dem. Man fick plocka fem var. Och så såg vi blåsippor på vägen. Jag hittade sju olika blommor. Vi har spelat fotboll. Några har lekt krig. Några har varit till Marcos musikstudio och sjungit Ekorren. Efter att vi hade sjungit så gjorde han någonting med sitt piano så att det lät som flöjt, trummor och piano. Det kunde låta som vad som helst. Vi sjöng Ekorrn satt i granen, vi fick stå i en cirkel. Sigrid sjöng själv i mikrofonen.

DSCF1107DSCF1102DSCF1108DSCF0708

Fredag 17 april 2015

Vi har bakat kakor som såg ut som de "känsloknapparna" vi brukar använda ibland på morgonsamlingen. Man fick göra en glad och en ledsen gubbe.
Vi har bakat kakor som såg ut som de ”känsloknapparna” vi brukar använda ibland på morgonsamlingen. Man fick göra en glad och en ledsen gubbe.

DSCF1078DSCF1083DSCF1092

Vi har spelat memory. Några har lekt skola. Det var i lekrummet. Man fick ha ett papper som man fick skriva hur mycket det var. Det var plus. På mattespråket heter det addition. En i leken var en hund. Vi har kört krocka bil. Man skulle krocka på bilar, de där cyklarna, det var många som var med. Jag har pärlat en lastbil till. Det var en fisk eller raket på den. Vi har spelat fuskfotboll, det var på lilla gården. Vi fuskade att vi var Brasilien och vi vann med 20-2. Och så var det en som höll fast mig och så passade en och så räddade jag bollen. Vi har bakat kakor. Det var smilleysar. Man fick göra en ledsen och en glad. Några har börjat på matte. Vi gick och kopierade en bok och så blev det flera stycken och några började med det. Jag har åkt linbana.

Några har lekt skola och arbetat med addition.
Några har lekt skola och arbetat med addition.

DSCF1076DSCF1075