Fredag 29 maj 2015

Idag hann vi inte blogga tillsammans för vi avslutade dagen med en promenad. Vi hittade en massa blommor. En del visste vi inte namnet på. Är det någon annan som vet? Annars idag har vi gjort en flagga. Man fick göra en egen flagga, med ett eget mönster på. Sen klippte man ut den och klistrade på ett papper. Vi har sett ett nytt avsnitt av ”Ugglan och kompisproblemet”. Idag handlade det om ”att skylla på andra”.

DSCF1521 DSCF1522 DSCF1523 DSCF1524 DSCF1525 DSCF1526 DSCF1527 DSCF1528 DSCF1529 DSCF1530

Torsdag 28 maj 2015

Idag på morgonsamlingen fick alla beräta om läxan vi hade tills idag. Hur tycker min mamma/pappa att en bra kompis ska vara.
Idag på morgonsamlingen fick alla berätta om läxan vi hade tills idag. Hur tycker min mamma/pappa att en bra kompis ska vara.

Några har gungat Kinagunga. Carina har varit här. Det är vår nya fröken som vi ska ha när vi börjar i ettan. Vi fick se det klassrummet hon har nu, men det rummet ska inte vi ha. Vi ska ha det klassrummet som Mosippan 2 har nu. Flera har lekt Starke Adolf. En var Starke Adolf. Vi var ute och kollade in i Thereses klassrum och så hade vi en blomma. Det fanns också Svage Adolf. Vi var på gympa. Vi kastade bollar på koner. Vi tittade på när tjejerna gungade Kinagunga spikrakt. Och sen så var det vår tur och då gungade vi jättehögt och sen så sträckte en kompis ner en hand och kände på gruset. Flera har lekt att klätterställningen var ett flygplan. De räknade ner innan jag visste att det var ett flygplan. Jag skyndade mig så att jag kom med. Vi har gungat Kinagunga. Vi har lekt hopptävling. Det vid gungorna och jag och Gry  började och Gry vann för att hon flög iväg och skrattade samtidigt .

DSCF1496DSCF1500DSCF1507DSCF1510DSCF1512DSCF1514

Carina som ska bli vår fröken i ettan har varit hos oss och hälsat på.
Carina som ska bli vår fröken i ettan har varit hos oss och hälsat på.

DSCF1493

Onsdag 27 maj 2015

Vi har fortsatt att jobba med hur en bra kompis ska vara. vi behöver träna lite mer på det.

Vi har pratat två och två om hur man ska vara mot varandra och hur man vill att andra ska vara mot en själv och vad just jag kan göra för att vara en bra kompis. Det här var vad vi kom fram till:

Jag vill att alla ska vara snälla mot mig och att man säger snälla saker till mig. Alla måste vara snälla mot varandra, för om en börjar att vara dum, så är kompisen dum tillbaka. Fast om en blir snäll så blir alla snälla tillbaka. Vi har pratat om att man ska vara jättesnälla, om alla är snälla så blir jag glad. Ha roligt tillsammans. Man ska inte bråka. Vi tycker att alla ska vara snälla mot varandra. Man kan leka tillsammans. Alla ska få vara med. Om man är snäll så får man fler vänner, men om man inte är snäll så får man inte så många vänner. Det är viktigt att göra snälla och bra saker tillsammans. Man ska ha kul. Jag vill att alla ska vara snälla mot mig. Man får bli arg, men man får inte vara dum mot varandra. Man får säga nej, eller prata med varandra om vad man vill. Man ska vara en bra kompis, en bra kompis är snäll och en snäll kompis är bra. Om jag får vara glad, så får andra också vara glada. Jag tycker att alla ska få vara med, man kan bli ledsen om man inte får vara med. Alla ska vara snälla i klassen. Man kan hjälpa och trösta varandra.

Läxa till i morgon blir att fråga en förälder om hur de tycker att en bra kompis ska vara.

Jag och några andra har lekt i rutchkanan och då så var en katt och en var bebis och en var lillasyster och så var jag storasyster och så kallade en mig mamma hela tiden för mamman och pappan hade dött. Några har klappat en katt som var svart och vit. Några har lekt leopard och då så var en mat, hon var ett rådjur och så var jag lillasyster och en var mamman. Ingen åt upp maten. Vi har lekt vid skogen att vi hade ett föl och att vi hade en mammahäst och så hade vi en ridtävling mot två andra som vi låtsades var med och tävlade och så vann vi och fick tre jättestora pokaler och 100 medaljer. Vi har lekt Följa John överallt. Vi har spelat brännboll. Vi var ute på stora fotbollsplanen. Idag slog vi inte med tennisracket. Vi hade brännbollsracket. Det fanns två olika. Ett var runt och ett var inte runt.

DSCF1462DSCF1469DSCF1478DSCF1484DSCF1486DSCF1465

Vi hittade också en spindel mitt på brännbollsplanen.
Vi hittade också en spindel mitt på brännbollsplanen.

Tisdag 26 maj 2015

Vi har spelat fotboll. Några har lekt att en var människa och vi var hennes djur. Jag var en katt och en var ett rådjur och en var en hund. Och då så rymde ett djur. Då så hittade vi henne och så gick vi tillbaka till vårt hem och så fortsatte vi att leka. Jag har klappat en katt som var svart och vit. Vi har berättat om vad fåglar heter. Vi kom på nitton stycken. Vi har sett bilder på dem och vi har lyssnat på hur de låter. Vi har lärt oss att en del fåglar flyttar och en del stannar kvar på vintern.  Det finns en fågel som heter Tornseglare och en som heter lövsångare. Tornseglaren sover när den flyger. Några har kört Under hökens breda vingar.

DSCF1459

Måndag 25 maj 2015

Hundra knappar.
Hundra knappar.

Flera har pärlat halsband. Jag har gjort ett armband och det gick sönder och sen så var det klart, då gick det gamla armbandet sönder. Några har lekt med baggarna. Fåglarna åt upp solrosfröerna som vi planterade, så vi fick plantera nya. Vi har lekt en lek. Den hette Einstein. Det var när vi var ute. Jag har spelat fotboll med två kompisar och en annan var domare. Så kom ettorna ut, då var inte jag med för vi skulle in precis. Vi har börjat att filma till vår sång. Vi fick ta kort. Vi flyttade gubbarna. Vi fick bestämma vilka träd vi skulle ha och så tog vi kort. Jag har spelat fotboll. Några tjejer har jagat oss, det var lekis och ettan.

Vi fick plantera om solrosfröerna, för fåglarna hade ätit upp de vi planterade förra veckan.
Vi fick plantera om solrosfröerna, för fåglarna hade ätit upp de vi planterade förra veckan.

DSCF1456DSCF1457DSCF1455

Fredag 22 maj 2015

Vi har sett två avsnitt av "Ugglan och kompisproblemet".
Vi har sett två avsnitt av ”Ugglan och kompisproblemet”.

Idag på samlingen fortsatte vi att jobba med klockan. Idag tränade vi på ”halv”. Vi har målat, klippt ut och pusslat ihop en rymdraket. De som ville fick tala om vart de ville åka med rymdraketen. Det var till många olika sällen, tex. till landet ingenting, till Mars och starta en affär och till månen. Vi har börjat se en ny serie om ”Ugglan och kompisproblemet”. Idag handlade det om ”Att säga nej” och om att ”Säga förlåt på riktigt”.

DSCF1444DSCF1445DSCF1447

Torsdag 21 maj 2015

Vi har gjort tavlor av pressade vitsippor.
Vi har gjort tavlor av pressade vitsippor.

DSCF1433DSCF1435

Några har gjorde en affär. Det var ute. Man kunde köpa pärlplattor, pokemonkort och diamanter och stenar. Och så fick man köpa kulor. Vi har planterat solrosfrön och ett par andra frön som man inte planterar i jord. De planterade man på ludd, det kallas bomull. Solrosfröna fick sitta i jord. Vi har gjort tavlor av vitsippor. Vi hade plattat till dem på ett grått papper och så la vi dem på ett färgat papper och in i en platsmaskin. Vi har lekt med de där baggarna i dockskåpet, det gick bra och vi hade ett lekrum som de fick leka i. Jag har slagit mig, när vi lekte med insekterna och vi skulle plocka ihop så gjorde en krokben. Vi har varit på gympa. Vi spelade basket, fotboll och innebandy, handboll, det var övningar till de sporterna. Vi använde bara bollar på gympan.

Vi har planterat solrosfrön.
Vi har planterat solrosfrön.

DSCF1436DSCF1430

Onsdag 20 maj 2015

Vi har fått se hur våra namn ser ut på arabiska.
Vi har fått se hur våra namn ser ut på arabiska.

Vi har lekt polis och tjuv. Det var på innergården och på utegården. En fick inte vara tjuv. Några har bestämt sig för att göra en affär. Jag ska göra gummibandssaker och så ska vi samla grejer och göra saker. Jag har fingervirkat. Det var tre armband. Det första har runda pärlor och den är brun i tråden. Det andra har svart med hjärtapärlor och den tredje har rund, fjäril och blomma och stjärna. Vi har målat. Då fick inte vi titta på varandras teckningar för de var till varandra så vi fick inte se. Vi hann inte klart dem idag. Vi har kört brännboll på gympan. Det var två olika lag. Man fick slå en gång var. Det har kommit några nya barn. De kom från dagis, de ville titta lite för de ska börja här till hösten i förskoleklassen. Min lillasyster var med. Min lillasyster var också med. Vi har träffat Maria som pratade om hur vi skulle vara mot varandra.

Fingervirkning
Fingervirkning

DSCF1400DSCF1414DSCF1402

Tisdag 19 maj 2015

Idag hann vi inte blogga tillsammans. Istället tittade vi på datorn hur vår bok som vi har skrivit tillsammans om Ekorrn satt i granen kommer att se ut. Idag har vi haft musik och tränat på sånger vi kommer att sjunga på skolavslutningen. Vi har skrivit i naturboken  och lekt en massa, både ute i regnet och inne.  Anna och Bettina har varit till tre förskolor och hälsat på de nya barnen som ska börja i förskoleklass till hösten.

DSCF1394

Måndag 18 maj 2015

Några har lekt att två var hundar och jag var en doktor som var rik och så skulle jag operera en för hon hade bebisar i magen. Sen när det började artt regna så lekte vi att vårat hus brann upp och så sprang vi till rutchkanan och sen flyttade vi igen till aphuset och sedan lekte vi att en var en pudel och jag hittade henne i regnet. Vi har lekt i målarrummet, vi var två ponnier och så skulle vi gå ut på date. Och sen så gick vi hem till våra hem igen. En har jagat mig, han kom ifatt mig. Ibland smet jag ur det. Vi lekte Tagen tar. Vi ska få skivor. Det är vår sång Ekorrn satt i granen på den. Vi har spelat fotboll. Vi har lekt på stenåldern. Och då var att träsak våran sockervadd. Jag och en till har hoppat på stenar, vi gjorde snygga saker och hoppade. Och så gjorde en en framåtvolt, men han landade på rumpan. Och så hjulade vi. Vi har varit till Backsippan 5s klassrum och gjort ”Lyssna på orden”. Det är en test.

DSCF1385DSCF1381DSCF1387

DSCF1392