Fredag 12 juni 2015

Idag var det skolavslutning. Vi samlades först på morgonen i Backsippans lokaler och sa god morgon, delade ut flaggor och lite annat. Sedan gick vi med hela skolan i ett långt led till kyrkan. I kyrkan fick vi se på uppträdanden och en miniteater. Vi fick höra på kören och sjunga själva. Vi delade ut blommor till alla sexorna.

Nu är det sommarlov!!

Vi (Bettina, Annelie, Fabio och Anna) vill tacka er för det här fantastiska året tillsammans med Backsippans förskoleklass och önska er en trevlig sommar och ett bra sommarlov! Vi vill också tacka för fina presenter!

DSCF1701DSCF1700

DSCF1702DSCF1705

DSCF1704DSCF1708

DSCF1707

 

Onsdagen 10 juni 2015

DSCF1658 DSCF1659DSCF1662

Vi har spelat brännboll. Och vi vann och andra gången så blev det oavgjort. Det blev 54-54. Och vi vann med 47-33. Det blev jämna lag, det blev lika. Vi har varit till Björnens lekpark. Efter en stund när vi lekt på Björnens lekpark så fick vi kaka och kärleksmums och så fick vi två glas saft. Jag och en kompis har lekt och då så lekte vi att vi skulle flytta hem varje gång det lät för mycket. Det var jättejobbigt att springa.

DSCF1664DSCF1661DSCF1653

DSCF1666DSCF1691

DSCF1669DSCF1685DSCF1678DSCF1688

Tisdag 9 juni 2015

DSCF1645DSCF1647

Några har lekt leopard. Det var några människor som sköt oss och så blev vi fångade i burar och så dog vi men så vaknade vi igen. Och sen så kom en till och var med och då så gick jag och en till, till en bur och då skulle vi kolla vad som fanns, men då blev vi fångade. Men en kom och hjälpte oss. Vi har gungat Kinagunga. Vi har lekt sjukhus. Och då så var två stycken doktor och jag var patienten. Jag har spelat fotboll med treorna. Jag var med min brorsa och hans kompis. En sköt jättehögt och en sköt mål. Jag har spelat Apan i mitten med treorna och en i klassen. Vi spelade fotboll, först var det Mosippan mot Backsippan. Fast det blev lite blandat för Mosippan var bara två stycken. Vi har gjort pokemonregn. Jag har åkt linbana. Jag har kört innebandy. Och det stod 6-7. Jag vann med 7. Och en kompis var med i mitt lag. Och jag sköt bara typ på stolpen, hela tiden. Jag sköt nästan aldrig mål. Jag och några andra har stoppat teckningar som vi gjort i fack som det stod namn på så vi visste vem som var vems. Sen när vi nästan var färdiga så lekte vi att några var betjänter och sen bytte vi. Betjänterna gick och la i facken. Jag och en kompis i Mosippan har lekt i skogen. Och där så hade vi massor av roliga grejer.

DSCF1652DSCF1650

Måndag 8 juni 2015

DSCF1636DSCF1641DSCF1642

Idag hann vi inte blogga tillsammans, för vi avslutade dagen med att gå till Folkets Hus och vara i biosalongen och titta på teater. Det gjorde vi som en avslutning på kulturprojektet. Och vi fick också se hur vår bok som vi skrivit såg ut. Vi har dock inte fått våra egna exemplar än. Teatern vi såg var en väldigt annorlunda variant av Snövit, som Duo Danzeros framförde. Hela skolan var där och tittade, så det var fullt i salongen. Teatern var jättebra!

Vi fick se en jättebra teater på Folkets Hus.
Vi fick se en jättebra teater på Folkets Hus.

Fredag 5 juni 2015

Vi har gjort en egen klocka.
Vi har gjort en egen klocka.

DSCF1621DSCF1622DSCF1623

Idag hann vi inte blogga tillsammans, för vi passade på att vara ute i det fina vädret istället. På samlingen idag fortsatte vi att träna på klockan. Vi har tränat på hel och halv timme nu. Sen fick alla måla, klippa ut och klistra ihop en klocka som man fick ta hem och kanske träna vidare på. Några har diskat leksaker ute på lilla gården. Vi har sett två avsnitt till av ”Ugglan och kompisproblemet”. Idag handlade det om ”Att hålla vad man lovar” och om att ”Säga ifrån”. Alice och Ella var med Vibeke och bakade muffins som vi ska ha nästa vecka.

DSCF1630DSCF1626

Torsdag 4 juni 2015

Städning av lådor.
Städning av lådor.

Det har varit strömavbrott. Det var när vi skulle gå till maten. Marita trodde att de hade grävt sönder en kabel, för det var i hela stan. Några har gungat Kinagunga. Och jag har också gungat Kinagunga. Jag har pärlat pärlplatta, det var ett hjärta som jag tror att jag ska hinna färdigt med i morgon. Vi har spelat tennis. Vi har städat våra lådor. Vi fick plocka ur alla teckningar och kritasken och vår bok. Sen fick vi ta en disktrasa och tvätta i lådorna. Och så har några tvättat leksaker. Vi har lekt Starke Adolf, men det var inte samma som förra gången. Vi har gjort framsidan till vår teckningsficka. Man fick skriva namnet och året. Sen fick man måla vad man ville.

DSCF1590DSCF1585DSCF1592

 

Vi har ritat framsidor till våra teckningsmappar.
Vi har ritat framsidor till våra teckningsmappar.

DSCF1599DSCF1586DSCF1597

Onsdag 3 juni 2015

DSCF1564

Vi har varit till biblioteket. Idag berättar alla vad de kom ihåg från besöket där. Vi fick gå dit. Det fanns böcker där. På biblioteket ska man inte springa och man ska vara tyst.  Det fanns jättebra böcker där. Jag gillade alla som jag tittade i. Det fanns också läskiga böcker där. Det var väldigt läskigt. Det finns böcker på andra språk där. En del böcker var på arabiska. Det fanns jättemånga bokhyllor på biblioteket. Det fanns musikböcker. Det fanns melodier i dem som vi tittade i. Vi lärde oss några sånger. Jag tittade i en bok med dinosaurier, den var bäst. Det fanns böcker med väldigt mycket text i. Jag såg en bok med Karius och Baktus. Det fanns en bok med en häxa och en drake. Det fanns hästböcker. Vi ska få en bok. Men det regnade så mycket, så de skickade böckerna med posten till skolan till oss i stället. Vi får se när de kommer. Det fanns hattar som var lampor. Man kan låna CD-skivor på biblioteket också. Och spel och filmer.

DSCF1568DSCF1575

DSCF1572DSCF1574

DSCF1577DSCF1573

Vi påminner om att det är idrott med ombyte och dusch i morgon.

Tisdag 2 juni 2015

DSCF1557DSCF1558DSCF1559

Några har lekt katter. Jag har pärlat, det var en bil och jag har pärlat en fjäril. Jag har gjort en lastbil, men den andra hann jag inte klart med. De plingade när jag skulle sätta dit röda. Några har lekt i Mosippans dockis och då var två stycken katter och en var husse. Jag har kört brännboll med tvåorna. Vi hade kepsar och fånga med. Träffade man inte på tre försök, så fick man kasta, eller slå. Vi har gungat kinagunga och så har lekt att vi var prinsessor och så hade vi en kung och en drottningen och två betjänter till varje och så sa vi åt dem att de skulle laga mat, sy klänningar, diska och så frågade jag min mamma och pappa, kungen och drottningen om jag fick gå hem till den andra prinsessan och fråga om hon skulle sova hos oss. Vi har haft en affär ute och då så kom killar och förstörde den affären. Vi har varit nere och filmat, det var vers nummer sex på vår ekorrsång. Vi fick välja gubbar och så fick vi rösta vilka som skulle vara med. Vi skulle bli överens och det blev vi. Jag har lekt med en kompis på Mosippan, vi lekte i aphuset på bänken la vi ut sand , men så plingade det när vi skulle lägga ut sista biten.

DSCF1555DSCF1551

Måndag 1 juni 2015

På morgonen efter samlingen var arbetet att först se vad som fanns på en hundralapp. Sen fick man fundera på vart en hundralapp kunde ha varit.
På morgonen efter samlingen var arbetet att först se vad som fanns på en hundralapp. Sen fick man fundera på vart en hundralapp kunde ha varit.

Några har haft en liten loppis. Det var inne. Det var många som ville ha kulor. Vi har haft affär ute. Vi sålde armband och pennor. Några har spelat tennis. Jag sköt upp bollen på taket, men bollen kom ner. Jag har varit på loppisen och jag fick en kula och ett pokemonkort. Vi har gungat Kinagunga och då så skulle två stå upp och göra fart och en skulle ligga ner och den fick inte hålla i sig. Och den skulle skrika när den tyckte att det var för högt och då var det nästas tur. Sen kom en kompis från ettan. Vi har kört längdhopp på gungorna och jag flög. Några har lekt mamma, pappa, barn och en var lillasyster och jag och en till var storasystrar. Först var vi elaka mot lillasyster, men sen blev vi snälla Vi har filmat. Vi var där vi hämtade skidor. Vi fick flytta gubbarna. Det var en ekorre, en varg och en jägare och det var bilder som vi hade ritat själva. Jag och en kompis har lekt att jag var hennes katt och då skulle vi blöta blad och så skulle vi springa så fort vi kunde till ett träd och så skulle vi springa tillbaka och vända på bladet och sen så var en min katt och då gav jag bladet till henne. Vi har lekt minecraft. Vi har rensat bort mossa på stenplattorna på ljusgården och så klippte man av växter som växte där vid stenarna.

DSCF1546DSCF1542DSCF1541DSCF1535DSCF1540