Måndag den 31 augusti

Jag har sorterat mina halsband på rasten med en kompis. Jag och en kompis har varit i skolskogen. Vi har målat våra löv som vi hittade i skogen. Vi fick skriva vad löven hette. Jag har lekt björn med två kompisar. Jag och några kompisar spelade fotboll på rasten.Jag hittade ett rönnlöv. I skogen såg jag en stor spindel. Jag har plockat ett asplöv.Jag såg ett stort hål i skogen mellan några stenar.  Jag har ätit blåbär i skogen.Jag har plockat löv som jag tog med in i klassrummet. Idag fick vi äta i matsalen.Vi har haft musik med Bettina. Vi fiskade upp fiskar och på baksidan fanns en sång som vi fick sjunga.

DSCF0390[1]DSCF0392[1]DSCF0395[1]

 

Fredag den 28 augusti

Pernilla var här i morse och gjorde en boll-lek med oss. Vi fick ta ett kort och svara på en fråga t e x  vilket favorit djur har du?  Vi fick tacopytt till mat idag.Vi har satt in papper i pärmen. Vi satte in saker som vi målat. Jag har haft engelska för första gången. Vi har lärt oss att säga vad vi heter på engelska. Vi fick härma våran fröken när vi prata engelska.  Hon frågade oss What`s your name? My name is……….Vi fnissade lite för det lät så konstigt. Vi har gjort en sida i matteboken som handlade om vänster och höger. Jag har börjat måla på en ny mandala.Vi har lekt i buskarna på lunchrasten. Jag och en kompis har lekt i sandlådan. Jag och en kompis har lekt i rutchkanan. Jag var på nedre skolgården och gungade i kinagungan. Jag har målat med geggamoja i aphuset ute på rasten.Jag har spelat fotboll.

DSCF0388[1]

Torsdag den 27 augusti

Vi har tittat på bokstavslandet. Jag har gjort färdigt min apa.Jag har klippt min apa.Vi har varit ute i regnet. Det spöregnade. Jag dansade regndansen.Jag har lekt i skogen.Vi har målat Mandala.Jag och min kompis har gått runt skolan. Jag har spelat fotboll. Vi har varit på gympan och lekt ”hajen”. Vi har lekt basketFia på idrotten.Jag har ätit mat. Det var makaroner och korv. Vi har ringat in Aa på vår Aa-ordlista. Ritade en bild till. Vi la stavar (cuisenair) i storleksordning.  Vi började men den kortaste. Vi fick också en mattegåta som  vi skulle lösa två och två. Vi fick berätta högt hur vi löst uppgiften tillsammans.DSCF0386[1]DSCF0387[1]DSCF0385[1]

Tisdag den 26 augusti

Vi har haft gympa. Vi lekte gammelgädda. Vi slog med en tärning och fick hämta en påse.  Om vi slog en sexa eller en femma fick vi lägga den på golvet.  Idag åt vi biff med potatis.Jag har spelat fotboll på lunchrasten. Jag har gungat på kompisgungan  med två kompisar. Jag har åkt linbana. Jag har hoppat fallskärm med en kompis. Vi har lärt oss olika blad. Vi var ute och letade efter björk,ek,lönn och rönn. Vi har lekt i skogen där det är stora stenar. Jag har spelat fotboll på nedre skolgården med kompisar. Vi har lekt i rutchkanan på rasten.  Vi har lärt oss bokstaven Aa.Fröken hade en korg med olika saker i som började på ljudet a.  I korgen låg en apa. Vi har sett två filmer,bokstavståget och en björks dagbok.Vi har gjort en Aa- ordlista. Vi har målat apor. Jag har klippt ut min apa.

DSCF0382[1]DSCF0384[1]DSCF0383[1]

Tisdag den 25 augusti

Jag har lekt spion med en kompis. Mina kort och kulor var magiska. Jag har gungat med en kompis.Jag har ätit pannkakor.  Jag har hittat en jättestor pinne.Jag har åkt rutchkana med mina kompisar.Jag har lekt med bilar tillsammans med kompisar.Jag har målat klart min Mandala.  Jag har varit på nedre skolgården i skogen och lekt med en kompis. Vi har gjort  en bokpromenad, då tittade vi tillsammans på bilder i en bok och pratade om vad vi såg. Vi har sett en film om bär. Vi fick lära oss att blåbär växer en och en. Det gör inte lingon,de sitter i klase. Lingon är bra att äta för det finns mycket c- vitamin. Vi fick måla en bild.  Vi har varit hos Helen där fick vi läsa bokstäver och korta ord.

DSCF0379[1]DSCF0380[1]

 

 

Måndag den 24 augusti

Vi har gått till skolskogen.Vi kastade på granarnas grenar med pinnar och fick ner några. Vi kastade pinnar och tävlade om vem som kastade längst. Vi lekte att vi var systrar och vi hittade en bebis ute i skogen som var alldeles ensam.Vi hittade en kotte på en gren något djur hade ätit på den. Vi tror att det var en mus. Jag har samlat på små plantor som jag tänker plantera hemma. Jag har sprungit i skogen. Vi har lekt krig i skogen. Det fanns många blåbärsbuskar i skogen.  Jag har plockat blåbär. Jag har plockat hallon. Jag har plockat och ätit blåbär.Jag har hittat maskar på en stor sten. Jag har också plockat  blåbär. Tungan och händerna blev blåa. Vi har fått en mattebok. Jag och en kompis har lekt i rutchkanan.  Vi har ätit fisk och mos i klassrummet.Vi har lärt oss nya ord i matten, geo=jord och metri = mäta.Jag har målat en mandala.DSCF0377[1]DSCF0378[1]

Första dagen i ettan efter sommarlovet

Jag och Ella har lekt monster- high.  Idag är det den första skoldagen. Jag , Gustav och en i lekis har lekt minecraft.Jag har lekt leopard  med Tifa, Ella och Alice.Vi har gjort ett armband av pärlor där det står kunskap är coolt. Vi har klistrat på en uggla på våra läxpärmar fast det dröjer innan det blir läxor. Jag har lekt på nedre skolgården där gungade jag i kinagungan. Jag och Oliver har också gungat i kinagungan. Vi har ätit mat i vårat klassrum det var inte så lätt att balansera papptallriken. Jag har dansat på nedergården. Innan hälsade rektorn oss välkomna tillbaka till skolan . Idag har det varit den bästa skoldagen i hela världen. Jag har fått ett halsband. Jag har lekt vid rutchkanan med Isabell,Gry och Josefin.Jag lekte krig på nedre skolgården. Alla fick en varsin pusselbit som vi satte ihop. Den låg i välkomstpåsen.

DSCF0376[1]