Onsdag den 30 semptember

Vi har haft gympa. Då hade vi olika stationer och de sista 10 minuterna fick vi välja fritt vilken station var och en ville vara på.Vi har skrivit en faktatext om älgar på datorn. Vi jobbade två och två. Vi skulle komma ihåg vad man hade skrivit om vi använt spök skrift. Sedan hjälpte fröken oss. Hon skrev  vad vi hade skrivit med spökskrift. Vi har målat älgar, klippte ut våran text och klistrade upp på papperet  som vi målat. vi har gått 28 skoldagar.

DSCF0774[1]DSCF0773[1]

Tisdag den 28 september 2015

På morgonen fick alla läsa i sin bänkbok.Vi har haft musik idag. Då dansade vi  ormdansen.  Vi har lärt oss om däggdjur att de har ryggrad ,päls, föder levande ungar, de andas med lungor , de är jämnvarma och ger sina ungar di.  Vi har fått skriva spökskrift på våra datorer. Vi har gått 27 dagar i skolan. Vi har lärt oss om älgar genom att titta på en film. Vi har kollat på en saga som heter Gittan och älgbrorsorna. Jag och min bänkkompis har skrivit på datorn, spökskrift och skrivit ut papperet på skrivaren.

DSCF0772[1]Det blev en massa olika bokstäver och krumelurer.

Måndag den 27 september

Vi har nu gått 26 skoldagar. Jag har gjort min elefant för det börjar på bokstaven Ee. Idag har vi fått läxor med oss hem. Jag har fått rita fritt på bildlektionen. Vi har lärt oss att världens högsta skyskrapa finns i Dubai.  Den har 164 våningar. Den är 828m hög. Jag har tittat på blodmånen kl 04.00 i morse.Vi har ätit mat det fanns mycket att välja på  vårat salladsbord. Därför att denna vecka har vi tema hälsovecka. Vi har gått till skolskogen där fick vi olika arbetsuppgifter. Då fick vi en lapp som det t e x stod hämta en kvist med många blad på. Vi har tittat på en film om däggdjur. DSCF0771[1]

Fredag den 25 september

DSCF0407[1]Ute på rasten jagade tjejerna killarna och det var kul. Nu har vi gått 25 skoldagar.  Alla har ätit korvstroganoff med ris. Vi har haft matte och då tränade vi på höger och vänster.  På första sidan i matteboken målade jag den första stjärnan gul. Jag har lekt med kompisar i skogen. Klassen har haft engelska då tittade vi på en film. Filmen var rolig. De pratade  engelska och vi fick lära oss om färger och hur man säger sitt namn. Hela klassen har fått testa att jobba med datorer. Vi fick lära oss hur man sparar ett dokument. Vi arbetade i par.

Torsdag den 24 september

DSCF0404[1]Våran fröken Carina har kommit tillbaka. Vi har gått 24 dagar i skolan. Vi har arbetat med cuisenairgåtor. Vi jobbade två och två. Vi har gjort elefanter, då ritade vi av våran hand och målade den rosa.  Vi klippte ut den och klistrade upp den upp och ner så det blev en snabel och fyra ben. Jag har också målat ränder på min orm. Vi har satt in papper i våra pärmar. På gympan gjorde vi stafett och kullerbyttor. Vi gjorde armhävningar mot en bänk fast baklänges.

DSCF0406[1]

Onsdag 23 september

Nu har vi  gått i skolan 23 dagar.

Vi har gjort en ordlista med bokstaven E. Och så hade vi idrott. Några vill fortsätta med leken disco-kung. När vi hade pratat om hösten gjorde vi en höstbild. Alla fick leka en liten stund med leksaker på slutet, för Kerstin tyckte att vi varit så duktiga. Vi satte in blad i våra pärmar. Imorgon kommer Carina tillbaka. Hon är välkommen!

Tisdag 22 september

Pilgiftsgrodan var en livsfarlig liten plutt.

Nu har vi gått i skolan i 22 dagar.Vi jobbade med ordlista med bokstaven L. På matten höll vi på med cusinaire-stavar och löste problem. Det gick bra.

Till mat fick vi köttfärssoppa, den var god. På rasten lekte vi tagen tar.

Efter rasten fick vi höra vad en av våra klasskompisar varit med om på sin resa till Turkiet. Det var intressant och roligt.Vi har också pratat om träd.

Fredag 18 september

Grej of the day:  Ledtråd:  Livsfarlig liten plutt.

På engelskan målade vi en regnbåge med olika färger (på engelska). Till mat fick vi något med kyckling, som tacos. Vi lekte med forsen på rasten, den blev pytteliten. I matten jobbade vi med  ”=” och  ”inte=”. En klasskompis som varit bortrest har kommit tillbaka. Det var roligt att träffa henne igen.

Nu har vi gått 21 dagar i skolan.

TORSDAG 17 SEPTEMBER

Vi har gjort ett lejon, målat. Lejon börjar på L. Vi pusslade ihop tangram, det blev en svan. På rasten gjorde vi en stor flod av vatten. Ingen bråkade idag. På idrotten lekte vi land, skepp och hav. Vi lekte också en lek där man skulle pricka på en boll. Det var roligt. Vi tittade på filmen Livet i bokstavslandet. Nu har vi gått i skolan i 20 dagar.

onsdag 16 sept

Carina var bortrest. Kerstin är häri stället. Vi har arbetat med årstider och klippt ut bilder och sett Nalle Puh-film.. På rasten lekte vi med vatten och det blev lite bråk men det ordnade sig. Det regnade. Vi har haft idrott. Då lekte vi skeppsbrott. Många gjorde volter. Någon har nästan lärt sig hoppa hopprep. Idag har vi gått i skolan i 19 dagar.