Fredag den 23 oktober

På morgonen gjorde vi en lek som heter oväder. Vi skulle härma Pernilla och göra en rörelse.  Vi har ätit korvstroganoff med ris. Vi har varit i skolan  45 dagar. Alla har läst i sin bänkbok. Idag fick alla göra en Tokbok 2. Den handlade om en orm,lo och en ren. Vi ritade bilder till texten och vi läste alla tillsammans i boken. På engelskan fick vi säga vad saker heter tex  bil = a car, boll = a balldocka = a doll. Vi räknade till fem i en engelsk sång.

DSCF0833[1]DSCF0834[1]

Torsdag den 22 oktober

Nu har vi gått 44 skoldagar. Vi har haft gympa. Då fick vi göra mitt i prick.  En basketboll i mitten av salen. Vi var indelade i två lag. Sedan skulle vi försöka pricka basketbollen med andra mjuka bollar  och få den över till andra lagets sida. Lyckades laget, efter 3min så vann man. Vi hade även stationer där vi tex  hoppade  på ett ben runt en plint.  Idag har vi räknat i vår problemlösningsbok. Vi läste en saga som handlade om familjen Larsson, två vuxna och två barn. Då skulle vi rita två barn ,en mamma, en pappa, en skolväska, en penna, en ficklampa  och en bok. Sedan skriva på mattespråk: Hur många de var i familjen 2+2=4. Hur många saker det var 3+1=4. Hela klassen har tittat på bokstavslandet. Hälften av klassen har skrivit Rr ordlista resten av klassen har gjort en rävtavla utav lönn. Till lunch fick vi curryfisk med potatis och grönsaker.

DSCF0832[1]

 

 

Måndag den 19 oktober

Vi har varit i skolskogen.  Jag och tre kompisar var vid hinderbanan och lekte tafatt. Två tjejer jagade och blev man tagen fick vi gå i fängelse. Jag och flera av mina klasskamrater började bygga en koja med pinnar.  Jag bestämde var mina kompisar skulle gå i leran vid hinderbanan. Vi har haft musik. Vi fick lyssna på musik  och när Bettina slog av musiken så skulle vi ställa oss på olika ställen efter hur vi hade  upplevt musiken, ledsen, arg, lugn ,glad och rädd.

DSCF0818[1]

Fredag den 16 oktober

Vi har gått 40 skoldagar.Varje skoldag sätter vi upp en lapp på väggen. Idag skrev vi 40 på en röd lapp. Nu har vi fått fyra tiotal. Den röda färgen visar tiotal. Nu har vi lärt oss att fyrtio ental = fyra tiotal. Sedan ramsräknar vi både på svenska och engelska  till fyrtio både framåt och bakåt. Vi har haft svenska. Vi har gjort en Tokbok. Då fick man läsa en text. Måla en bild som passade till texten.  Sedan fick alla läsa texten för en fröken. Jag har målat i mitt häfte. Jag har läst en bok på morgonen. Jag har målat och klippt ut min igelkott, skrev mitt namn på baksidan. Jag och några kompisar spelade fotboll ute på rasten tillsammans med tvåorna. Till lunch fick vi potatisbullar och lingonsylt. Jag har jobbat med addition. jag och några kompisar har lekt tagen tar.

DSCF0812[1]

Torsdag den 15 oktober

Vi har haft gympa. Då hade vi discokull. På diskokullen blev jag tagen en gång. Alla lekte kry- stafett. I ena laget var man fler deltagare än i det andra. Ena laget skulle ha en pinne, springa och lämna över till det andra laget. till lunch fick vi kycklingsoppa och mjukt bröd. 39 skoldagar har vi räknat till idag. Idag var tandsköterskan här och då fick vi tandborstar av henne plus att vi fick en varsin flourtablett att suga på.  Vi har jobbat i våra ma- grupper :klockan, mäta och volym. Vi lärde oss om dl och liter. Vi lärde oss om halvtimmar. Vi lärde oss om dm och cm. Några har målat igelkottar.

DSCF0811[1]DSCF0810[1]

Tisdag den 13 oktober

Vi har gått 37 skoldagar. Vi har pratat om igelkotten.  Vi tittade på en film om igelkottar. Pernilla skrev en mindmap. Hon skrev  och vi fick säga vad vi lärt oss från filmen. Jag lärde mig att den äter sniglar,larver och maskar. Igelkotten lever på marken och på ängen.. De föds blinda. Igelkottens fiender är grävling.Den äter svampar och dricker vatten. Igelkotten blir ofta överkörd.  I matteboken arbetade vi vidare med addition. Jag har gjort  bokstaven S av rönnbär.

DSCF0808[1]

 

Måndagen den 12 oktober

Vi har gått till skolskogen där  lekte vi på hinderbanan.  Jag lekte med några kompisar i skogen.Jag lekte med några kompisar att vi var leoparder. I skolskogen lekte vi lerzombier. Då jagade killarna oss, blev man tagen åkte man in i fängelset. Idag på matten fick vi lära oss additionstecknet + att lägga till. Vi fick rita olika saker och lägga ihop hur många tillsammans. Sedan skriva på mattespråk. Vi har haft musik med Bettina. Då dansade vi. Vi har haft grej of the day. Ledtråden var ” syns från månen”?  Vi lärde oss att det var den kinesiska muren. Världens längsta byggnadsverk.  De skickade röksignaler när de ville meddela sig med varandra. Idag fick vi korv och mos till lunch. Vi har haft bild då började vi göra mappar till våra teckningar.

DSCF0804[1]DSCF0806[1]

 

Fredag den 9 oktober

Vi har tittat på livet i bokstavslandet. Det handlade om bokstäverna Vv, Ww och Ää. Jag  och några till har målat vargar. Vi har målat ett hus och ett träd i matteboken. Vi lärde oss mitten, vänster och långt borta. I morse lekte vi en lek som heter förvandlingen. Ett barn fick gå ut ur rummet och förändra något. Sedan gå in tillbaka och de andra barnen fick räcka upp handen och gissa vad som hade hänt.Vi tränade på sammansatta ord t ex  vindsnurra och väderprognos. Vi har gått 35 skoldagar nu.  Vi har ramsräknat till thirtyfive. Ute på rasten har jag spelat fotboll med lekisarna. Vi har ätit biff och potatisgratäng. Jag har läst i min bänkbok. Vi har intervjuat varandra och frågat om favoritdjur och vad vi är bra på. Några har varit hos Britt-Marie och tränat på sammansatta ord. Jag och några kompisar har letat efter slaggstenar.

DSCF0803[1]

Onsdag den 7 oktober

Idag har vi haft gympa. Då hade vi skeppsbrott. Två stycken elever skulle ta och jaga de andra. Efter en stund bytte vi. Vi har skrivit  Vv -ordlista  på datorn.  Vi har gått 33 skoldagar. Halva klassen skrev en faktatext om vargen på datorn. Resten av klassen målade en varg. En del limmade och gjorde bokstäver av rönnbär.  Jag limmade bokstaven O. Till mat idag fick vi fiskgratäng och potatis.

DSCF0802[1] DSCF0799[1]DSCF0796[1]

Måndag den 5 oktober.

 

Vi har haft matte då lärde vi oss hur vi skulle skriva siffror.Vi har varit i skolskogen. Jag lekte med en kompis. The grej of the day : ledtråden var Mmmm, vilken snäcka. De flesta gissade på mussla, men det handlade om kanelbullen. Vi lärde oss att från början var det de rika som  åt kanelbullar. Först var den en lång fläta sedan blev den rund. Vi har gått 31 dagar i skolan. Vi har haft brandövning idag.

DSCF0784[1]