Tisdag den 30 augusti

Vi har haft högläsning för kompisen som sitter bredvid. Vi har haft musik då fortsatte vi  med klappramsor om våra namn. Vi har haft engelska. Klassen lyssnade på en cd där det berättades om ett pennskrin i det fanns pennor med olika färger,sudd och linjal.Fröken läste ur bokstavslandet det handlade om Herr O.Han rullade jättesnabbt och han var förälskad i Fru M. Sedan fick vi träna på att skriva bokstaven Åå i våra bokstavshäften. Alla klistrade in sina fina utklippta åttor. Klassen jobbade med geometri. Vi repeterade olika slags linjer ex mixad, rät, öppen, spiral osv.

Måndag den 29 augusti

Idag har  vi läst i par ur våra bänkböcker för varandra. Det var både roligt, spännande och lite konstigt, tyckte vi. Vi har haft idrott. Då fick vi träna på höjdhopp. Vi lekte land,skepp och hav. En person fick  tex säga skepp då sprang alla dit.Den som kom sist fram till skepp får gå ur leken o s v. Vi har haft läsning i grupp. Sedan fick varje grupp skriva om vad boken handlade om. På bilden fortsatte vi att måla  våra bildmappar. Hela klassen tittade på lilla aktuellt. Dom visade bilder från Italien att det hade varit en jordbävning där. De visade att de hade räddat en 10-årig flicka ur rasmassorna.

Onsdag den 24 augusti

Nu har vi börjat i tvåan. Vi har tittat på en film och lyssnat till en berättelse. Där vi fick lära oss om olika skapelsemyter  om hur världen skapades. I Kina var det  ägget där hela världen  fanns i. Vi har haft engelska då lärde vi oss alfabetet genom att sjunga. Vi  fick ett papper och tränade på att läsa färgerna på engelska och färglägga bokstäver. Tjejerna och killarna har spelat fotboll på rasten.