Fredag den 30 september

På svenskan arbetade vi med Pilen,korsordshäftet och Paff boken. Vi skulle göra ett experiment innan maten.  Alla fick lägga sin hand på en ostskiva som låg på en tallrik. Sedan fick vi tvätta våra händer och lägga handen på en ny ostskiva. Efter några dagar ska vi se vad som har hänt med ostskivorna.  Idag har Gustavs farmor, Birgit och Elias mamma Karin varit här på besök. Elias hade med sig en överraskning. Han bjöd på kladdkaksmuffins,mums mums. Idag på matten jobbade vi i vår mattebok.

Tisdag den 27 september

Idag på morgonen hade klassen musik då sjöng vi” Var bor du lilla råtta? Alla fick spela  till den sången på ett instrument, ukulele eller gitarr. Vi delades upp i grupper och ställde frågor till de andra utifrån sångtexten  Var bor du lilla råtta? Vad vill du ha att dricka? osv  de andra svarade på frågorna. Trivselledarna har varit ute på rasten och haft lekar som vi kunde vara med på.  Alla i klassen redovisade sin egen grupps bokrecension. På matten jobbade vi med mattetabell i subtraktion. Talområde 0-10. What´s your name? en ny sång på engelsklektionen som vi lärt oss.

Fredag den 23 september

Idag har Elias mamma Karin varit på besök. Det tyckte vi var jättekul, vi fick en extrafröken. Hon hjälpte oss när vi räknade i matteboken. Carina har läst om bokstavslandet det var om Fru L. Vi tränade sedan på att skriva bokstaven Gg i våran bokstavsbok. Idag har vi kört nutidskrysset och tittat på Lilla aktuellt skola. Vi räknade tränade på ental och tiotal i matteboken. Elias är på sidan 20. Alice har läst ur sin resedagbok. Hon har varit på Gotland och åkte båt dit. Det tog ca tre och en halvtimme. Alice var till Fårö där såg hon en massa stenar Rauker som var formade till olika saker av havet.

Fredag den 16 september.

I morse satte brandlarmet igång. Det lät högt och vissa blev överraskade. Men det var en brandövning  för hela skolan.Alla skulle gå ut så snabbt vi kunde och gå upp till fotbollsplanen som är samlingsplatsen vid brand. Där fick klassen ställa sig på en rad efter varandra. Sedan fick vi gå tillbaka till klassrummet. Idag på religionen tittade vi på en film om Josef. Hans bröder släpade och slängde honom i en brunn för de var avundsjuka på honom för han var pappans gullegris och kunde tyda drömmar.. Ruben ville inte döda honom. Men som tur var överlevde han och fick på slutet av filmen träffa sin gamla pappa igen. Vi har skrivit i våra skrivarpar  ”vi tycker om……. och ritat bilder till texten.

Torsdag den 15 september

Idag har vi haft religion. Vi tittade på en film,en berättelse från bibeln som handlade om Abraham. Den var lite otäck, när han skulle offra sin son Isak men som tur var hann Gud säga nej,nej.  Efter filmen ritade alla en bild.Vi har lärt oss att bibeln är en bok som prästen läser ur i kyrkan. En helig skrift. Klassen har jobbat med matte först repeterade vi och jämförde olika former som rektangel, kvadrat, pentagon, hexagon osv…

Tisdag den 13 september

Vi tränade på gånger/ multiplikation och gjorde tillsammans klart en sida i matteboken. Sedan jobbade alla efter sin egen planering.  På första rasten lekte killarna varulvar. Pernilla kollade om vi var säkra på talen 0 -10 i addition och subtraktion. Det var roligt. Idag på musiken fick vi lära oss en ny sång som var på ett annat språk, albanska. Den var rolig men lite svår att lära sig.

Fredag den 9 september

Klassen har haft svenska. Då fortsatte vi att arbeta i våra grupper med att rita bilder och ta kort till vår saga. Vår saga  blir  både spännande,rolig och knasig tycker vi. Vi har valt olika figurer som vi har målat av samt klippt och klistrat ur tidningar. Hela skolan ska ha skoljogg.  Vi ska se hur många varv hela klassen hinner på 20 minuter. Klassen hann springa 82 varv.

Tisdag den 6 september

På morgonen läste vi högt för en kamrat. En sida var ur våra veckodagsböcker. Idag på musiken så sjöng vi våran  namnramsa igen. På slutet av lektionen skrev  alla i sin dagbok om vad vi gjort.. Alice farfar Lennart har varit på besök här idag. Det var roligt tyckte klassen. På första rasten idag så  var det olika lekar som skolans trivselledare höll i. Det var både på nedre och övre skolgården. Lekarna hette 4 ljus, randiga zebran och rörelsememory.  Vi tycker att alla trivselledare gjorde ett kanon bra jobb med att leda oss.Innan vi jobbade i våra matteböcker hade vi huvudräkning. I matteboken jobbar klassen med tiotal.

Måndag den 5 september.

Klassen har tittat på ”lilla aktuellt”. Det är ett nyhetsprogram. Vi hörde att en 11-årig flicka räddade sin bror  när det var jordbävning i Italien. Gustav Fridolin var med och pratade om skolan.  Efter programmet hade vi nutidskryss. Frågorna läste vi tillsammans men  gissade och svarade i olika  grupper. Det var roligt och både svårt och lätt. På idrotten lekte vi fullträff. En basketboll i mitten och så skulle den träffas av mindre bollar. Vi gjorde även en hinderbana.

Fredag den 2 september

Vi har haft SO. Då såg vi på flera korta filmer om hur veckodagarna fått sitt namn.  Guden Tor är tors- dag, söndag är solens dag och lördag är lögardagen då tvättade man sig.Onsdag är Odens dag.  Idag på första rasten spelade vi fotboll. Hela klassen skrev en text till veckodagarna som vi sedan klistrade in i en bok och ritade till. På matten jobbade alla i sin mattebok med tiotal och ental.