Fredag den 28 oktober

På SO:n satt vi två och två. Då  fick vi skriva ner på whiteboard tavlan vilka likheter som finns mellan judendom, kristendom och Islam.Det här har hela klassen lärt sig bla: att alla har en helig skrift, Bibel,Koranen och Tora. Alla har ett samlingshus: kyrkan, moske och synagoga. Abraham är stamfadern till religionerna.  Vi har skrivit klart om FN och ritat klart bilderna till vår bok om ”Barns rättigheter”. Idag hade vi engelska då fick vi vara i grupper och träna på en engelsk pjäs. Någon skulle vara Miss Bun, Sam, elever och Gloop. Efter lovet ska alla få spela upp den inför klassen. Vi ses efter lovet.

Tisdag den 25 oktober

Vi har haft musik med vår nya musiklärare. Hon heter Anna. Då lekte vi ”hela havet stormar”. Den går ut på att en stol tas bort varje gång. Först går alla runt stolarna när musiken tystnar ska alla sätta sig ner man får sitta hur många som helst på en stol tillslut fanns det bara två stolar kvar som sexton barn skulle sätta sig på. Det var ganska svårt att få plats på två stolar men det var roligt. Idag var det TL- rast. En del lekte Helge Älg. Det var en slags tafatt lek där en var älg. På SO: n  fick först var och en fundera ut vilka rättigheter barn har, skriva det på en whiteboardplatta. Sedan fundera tillsammans med en kompis, därefter skrev vi tillsammans i klassen en tankekarta utifrån vad vi skrivit på våra whiteboardtavlor.

Fredag den 21 oktober

På morgonen läste alla i sina bänkböcker. Fröken gick runt och lyssnade på några. Karin Elias mamma har varit här idag. Hon hjälpte några barn på Sv- lektionen med Pilen.Vi har även kollat på Lilla Aktuellt skola där pratade de om den nya Harry Potter boken som har kommit ut. Den handlar nu om Harry när han är vuxen och har egna barn. Vi har även gjort Nutidskrysset. Det är jätteskoj. Fröken visade bilder från Nepal som Monika Sigrids farmor skickat till Åsenskolan, eftersom vi håller på att samla pantburkar här på skolan för att stödja barnhemmet där. Några tränade på subtraktion och addition på mattelektionen.  Att klura på till nästa veckas Grej of the day: Global sammanslutning

Tisdag den 18 oktober

På morgonen så hade vi engelska. Vi lärde oss nya ord som fröken skrev på Whiteboarden.Fröken sa tex  stand up and go to the door. Open the door and close the door, go back.,sit down, stand behind your chair… in front of your desk….. osv. Sedan lyssnade vi på cd skivan som hör till engelskboken. Vi sjöng också en sång , Good morning…..Klassen har jobbat med sv. Några skrev på datorn andra jobbade med Pilen,korsord, Paff.

Fredag den 14 oktober

Idag har vi tittat på Lilla Aktuellt Skola och gjort nutidskrysset i olika grupper. Då lärde vi oss att det hade varit en storm/ orkan på Haiti. Flera människor blev skadade och några dog.Träd föll över husen så dom rasade sönder, det blev översvämningar och sedan fortsatte stormen till USA. Fröken läste ur Leksaksfabriken.  Rex, Professorn och Ferran hade blivit slängda i en soptunna. Där  låg  de nu och väntade på krossen. Vi lärde oss vad ord betyder ex unik – alla är olika det finns bara en av samma sort, vacker = skön.  Till lunch fick vi köttfärssås och spagetti. Elias mamma Karin har varit med under dagen. Jättekul och trevligt. På matten rättade vi fel i våra matteböcker samt arbetade vidare i matteboken

Tisdag den 11 oktober

dscf0574

I går var vi på utflykt till  Mariebergskogen och Barnens universitet. Det var roligt och intressant. På universitetet fick vi fika och där såg vi ett jättestort ägg. Sedan lyssnade vi på två forskare som berättade om Ålen. Vi lärde oss att ålen kan klättra på en vägg om den är fuktig och om hur den lever. Det var en ål som hette gulål. Idag har det varit TL- rast, Sigrid lekte ” håll bollen i luften”. Det var roligt att försöka hålla bollen så länge som möjligt i luften. På engelskan tränade vi på att lära oss nya ord t ex fantastic, triangel, wow, wall och not bad. Vi upptäckte att några av orden stavades nästan som de svenska orden. Vi sjöng en ramsa om ”throw the ball” och läste i engelskboken.

Fredag den 7 oktober

Idag på religionen tittade vi på en film som handlade om Judendom, Kristendom och Islam. Vi lärde oss att  en familj kan leva tillsammans trots att de har olika religion. Idag har några jobbat i klockhäften och tränat på kvartar och andra har arbetat i matteboken. Klassen har tittat på Lilla aktuellt skola och innan gjorde vi nutidskrysset.Till mat serverades det kyckling med ris och currysås.

Tisdag den 4 oktober

Vi har haft musik men det är tråkigt att Berit våran musiklärare  ska sluta.Vi såg en film där de spelade på många instrument,låten vi hörde var från Star Wars. Alla fick klura på om låten var i moll eller dur. Den spelades i moll.Idag var det TL rast, en av lekarna hette”håll bollen i luften” Leken var jätterolig. En stor boll skulle kastas mellan olika personer underifrån. Alla räknade hur många kast det blev innan den slog i asfalten. Rekordet blev fjorton. Idag har klassen haft matematik då hade vi snabbpapper 3 minuter i subtraktion.