fredag den 27 januari 2017

Idag har vi haft tyst läsning . Gry har läst ut kärleks mysteriet . Sigrid har läst ut zombie spanarna. På morgonen hade vi IUP. Då fick några jobba med klockan och några fick jobba med matte tex en sida som det stod färlägg bilden. Då stod det massa matte tal som man skulle färlägga. Efter rasten hade vi svenska. Då fick vi skriva i skriva par om våra favorit rätter . Och då fick man beskriva hur det smaka och lukta . I dag har vi haft matte. Då  jobbade Sigrid med 100-tal. Och Gry jobbade med talföljder . Dom som bloggat är Sigrid och Gry.

Tisdag den 24 januari 2017

Vi hann inte skriva på våran blogg i tisdags. Vi rusade i väg till kyrkan för att lyssna på en konsert som vi hade anmält oss till i höstas och totalt glömt bort. Det kändes lite skämmigt men de väntade in oss. Det var Värmlandsoperan som var där och gjorde en spelning riktade till barn/elever. Där fick vi lära oss vad instrumenten hette och även sjunga med. I kyrkan fanns också en kyrkråtta som vaknade och var med och lyssnade och sjöng. Hon ställde även lite frågor till Dirigenten,det är han som leder orkestern när de spelar.

Fredag den 20/1

På  morgonen hade vi tyst läsning. Ella läser berättelser. Den handlar om berättelser som vi har skrivit själva. Bella läser guld – mysteriet. Sen arbetade vi med svenska.  Några  gjorde klart sina berättelser. Idag  har vi haft matte. På matten så jobbade vi i  våra matteböcker. Ella la en blomma och sol med patternblockbitar. Bella la en katt av tangrambitar. Dom som har bloggat är Bella och Ella.

Tisdag den 17 januari

• Idag har vi haft musik. På musiken så fick vi spela på ett elpiano och piano. Efter musiken så hade vi engelska. På engelskan så titta vi på en film den hette The game. Den handlade om tre barn som kom in i ett spel. Idag hade vi svenska. På svenskan så skrev vi klart våra berättelser om  Katten, Rödluvan och vargen. Idag så hade vi matte.På matten så jobba vi med bråk då delade vi in  klockan i  två halvor. Skrev en ½ och målade den. Delade även in den i 4 delar alltså fjärdedelar. Dom som har bloggat är David och Didrik.

Fredag den 13 januari

Idag har vi haft tyst läsning. Alice läser Guld mysteriet. Yasmin läser Märta och sagohästarna. Idag hade vi svenska .På svenskan hade vi läsförståelse . Den första berättelsen  hette Olles resa. Det handlade om att Olle skulle åka tåg till sin farmor. Han  tog med en bok och några äpplen. Sedan fick  vi svara på frågor till texten.Dom som har bloggat är Alice och Yasmin.